Dit zijn de 10 bekendste voice-overs van de Nederlandse tv

Jeroen Kijk in de Vegte

Wie zit er toch achter die stem? Het zijn voornamelijk acteurs en radio-dj’s die het weten te schoppen tot voice-over op de Nederlandse tv. We hebben de bekendste voice-overs bekend van televisie voor je verzameld!

Jeroen Kijk in de Vegte

In RTL Boulevard is het Jeroen Kijk in de Vegte die je bijpraat tijdens de filmpjes over bekend Nederland. Hij is ook lange tijd de vaste stem van Veronica geweest op tv en je kent zijn stem misschien ook wel van de talentenjacht Idols. Tot 2020 was hij bovendien te horen in Eigen Huis & Tuin

Ga je wel eens met het vliegtuig, dan kun je Jeroens stem ook herkennen. Zijn stem klinkt namelijk aan boord van de toestellen van Transavia. Jeroen is niet alleen een bekende stem, maar ook een bekend gezicht. Zo was hij in 2020 de mol in het programma Wie is de Mol? Eerder deed hij ook al mee aan het programma, maar toen vloog hij er halverwege uit.

Rinie van den Elzen

Rinie timmert al bijna dertig jaar aan de weg op radio en televisie. Hij is te horen in een hele hoop tv-programma’s op zowel RTL 4, RTL 5 en SBS6. Zo hoor je zijn stem in Chateau Bijstand - een programma dat volgens Rob Goossens niet goed uit zou pakken voor de Meilandjes - en De Hollandse Nieuwe.

Je kunt Rinie’s stem ook kennen van Geer & Goor, Samantha en Michael, Man Bijt Hond, De Roelvinkjes en Nieky Holzken: de Knock-out van Brabant. Rinie was ook even te horen in Love Island, maar na kritiek van kijkers werd hij vervangen… Goed nieuws trouwens voor de Love Island-fans! Er is nu een nieuw seizoen te zien op Videoland. Dit zijn de nieuwe singles!

Edwin Ouwehand en Marjon Keller

Niet alleen binnen programma’s worden voice-overs gebruikt om de beelden aan elkaar te praten, er zijn ook mensen nodig die deze programma’s aankondigen: de zogenoemde ‘station voice’. Edwin Ouwehand en Marjon Keller doen dat bijvoorbeeld. Kijk je veel naar RTL? Dan komt hun stem je vast bekend voor: “Goede Tijden, Slechte Tijden: maandag tot en met donderdag, natuurlijk bij RTL 4!”. Edwin is ook radio-dj bij Radio 10 en Marjon doet de voice-overs in programma’s als House Vision en Yacht Vision.

Sander Lantinga en Coen Swijnenberg

Het bekende radioduo was zestien jaar lang onafscheidelijk, maar hun dagelijkse show op 538 is recent uit de programmering gehaald. Ze zijn na de zomer nog maar één keer per week samen te horen. 

Naast hun gezamenlijke radiocarrière klusten ze beiden solo bij als voice-over. Zo is Sander te horen in Love Island sinds Kaj van der Ree van de buis werd gehaald door zijn grensoverschrijdende gedrag. Coen is sinds 2017 te horen als zenderstem van RTL 5. Ook verzorgde hij de voice-over in Adam zkt. Eva VIPS.

Joost Griffioen

Joost is al jarenlang de station voice van Comedy Central in Nederland en was dat voorheen ook van radiozender 100%NL. Maar ook de woorden “Welke ex is next?” komen toch echt uit de mond van Jeroen! Kun je niet genoeg krijgen van Ex on the Beach? We hebben de beste sleazy reality-series voor je op een rij gezet!

Cees Geel

Jarenlang was Cees Geel de station voice van RTL 5. Hij speelde als acteur in Flikken Rotterdam het personage Stan Vroom en had kleine rollen in Baantjer en Flodder. Zijn stem was daarnaast te horen in programma’s als Wie is de Chef? en Oh Oh Cherso. Je kunt hem verder voorbij horen komen in De Bevers en De Verhulstjes. Ook in reclames kan je Cees zien, hij speelt namelijk in de Praxis-commercials.

Martin Stoker

Al sinds 1997 is de stem van Martin Stoker te horen op tv. Eerst voor RTL5 en sinds 2006 als station voice voor RTL7. Ja, het bekende "Meer voor mannen", is afkomstig van Martin! Zijn stem kan je ook bekend voorkomen als je back in the days naar Fox Kids en Jetix hebt gekeken. Niet alleen op tv kun je Martin voorbij horen komen, hij verzorgd ook jingles en promo's voor Arrow Classic Rock.

Jeroen Kramer

Jeroen Kramer presenteerde Het Klokhuis maar liefst 11 jaar lang en is ook bekend van Het Sinterklaasjournaal. Jeroen is nog altijd te horen als voice-over in verschillende tv-programma’s. Zijn stem hoor je voornamelijk op TLC, in programma’s zoals Cake Boss, Say Yes to the Dress en hij was ook te horen in Roy Donders: Stylist van het Zuiden

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.