Kaj van der Ree, YouTuber, onder vuur

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kaj van der Ree, YouTuber, onder vuur

BNNVARA stopt per direct met Proefkonijnen na ophef Kaj van der Ree

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Afgelopen week raakte Kaj van der Ree in opspraak. Verschillende vrouwen beweren dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de YouTuber hebben ontvangen. Ook zou hij naaktfoto’s hebben gestuurd én om naaktfoto’s hebben gevraagd bij de minderjarige meisjes. Naar aanleiding van deze ophef stopt BNNVARA per direct met Proefkonijnen.

Beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag

BNNVARA heeft vandaag (via RTL Boulevard) laten weten dat de omroep per onmiddellijke ingang stopt met de uitzendingen van Proefkonijnen, dat Van der Ree samen met Jurre Geluk presenteerde. Ook komt er een eind aan Van der Ree zijn vrijdagavondshow Skaj is The Limit op 3FM. De beslissing wordt gemaakt naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag aan het adres van Van der Ree. BNNVARA geeft aan met de YouTuber in gesprek gegaan te zijn. Daarbij kwam men tot de conclusie dat de samenwerking “heroverwegen" moet worden.

Proefkonijnen met Kaj van der Ree van buis gehaald

Naast het stopzetten van Proefkonijnen kunnen de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag nog meer negatieve consequenties voor Van der Ree hebben. Hij is namelijk al enige jaren ambassadeur van het Rode Kruis en uiteraard is ook die hulporganisatie geschrokken van de negatieve berichten. Van der Ree heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld om zich te kunnen verweren. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Lees verder