Déze Harry Potter-acteurs deden 'het' in het echt met elkaar

Door Robin Heerkens
Harry Potter Seks

Wingardium Levi-orgasme. De Harry Potter-franchise bleek niet alleen een vruchtbare grond voor levenslange vriendschappen. Sommige acteurs hielden er veel meer aan over! Hete nachten, welteverstaan. Met een ander soort toverstok dan je misschien zou denken...

Bonnie Wright en Jamie Campbell Bower

Ja, dat lees je goed. Ginny Weasley-actrice Bonnie Wright deed het met Jamie Campbell Bower, aka Vecna uit het fantastische vierde Stranger Things-seizoen. De twee groeiden naar elkaar toe tijdens de opnames van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, waarin Jamie een jonge versie van Gellert Grindelwald speelde. Ze begonnen te daten, verschenen samen op Britse premières, want dat doe je als celeb-koppel, en waren enige tijd zelfs verloofd.

Het ging een paar jaar goed, maar helaas: the magic verdween op een gegeven moment dus kon dat huwelijk ook van de baan. Niet getreurd: Jamie ging daarna flink daten, onder anderen met Emily in Paris-ster Lily Collins, en is momenteel happy met Jess Moloney. Ook Bonnie vond 'de Harry voor haar Ginny': ze is getrouwd met Andrew Lococo.

Evanna Lynch en Robbie Jarvis

Luna Lovegood-actrice Evanna Lynch en Robbie Jarvis startten in 2007 al met daten. Ze zaten allebei in The Order of The Phoenix, waar ze elkaar leerden kennen. Nu horen we je al denken: Evanna kennen we, maar wie is Robbie Jarvis dan? Nou, die kennis is écht alleen voor de diehard-Potterheads hoor, dus het is je vergeven. Robbie speelde een jonge versie van James Potter, de vader van Harry.

De twee gingen in 2015 pas 'public' met hun relatie, zoals dat zo mooi heet. Toen mocht de hele wereld weten dat ze een magisch setje waren. De liefdesbubbel klapte in 2016 uiteen, maar dat gebeurde waarschijnlijk niet met een avada kedavra-achtige boosheid: van tijd tot tijd worden Robbie en Evanna nog wel eens samen gezien, maar dan 'gewoon' als vrienden. 

Kenneth Branagh met Emma Thompson én Helena Bonham Carter

We sluiten af met een paar vileine vreemdgangers met een licht kwaadaardig tintje. Want, wat blijkt? Kenneth Branagh en Helena Bonham Carter hadden in het echte leven wel wat weg van hun sneaky en evil personages Gilderoy Lockhart en Bellatrix LeStrange. Dit gebeurde trouwens allemaal ver voor Harry Potter, maar goed: de vonk tussen de twee sloeg over tijdens de opnames van Frankenstein in 1994. Maar...

... Kenneth was toen nog getrouwd met Emma Thompson (die je kent als de zweverige professor Sybill Trelawney). Het duurde daarna nog eventjes, maar in 1995 kwam er alsnog een scheiding tussen die twee. Helena en Kenneth gingen een paar jaar daten, maar ook die liefde bleek niet de eeuwige te zijn. In 1999 gingen ze uit elkaar.

Harry Potter
© Brunopress