Robert Pattinson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Robert Pattinson

7 acteurs die ‘het’ écht deden in hun seksscènes

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Vaak beschrijven acteurs het filmen van een seksscène als een hoogst ongemakkelijke ervaring. Maar soms, héél soms gaan ze net een stapje verder door niet te doen alsof. Bij deze 7 films gingen de acteurs voor het echte werk!

1. Wetlands (2013)

Deze bizarre Duitse coming-of-age-film over een tiener die haar plek in de wereld probeert te vinden gaat wel érg ver. Kijkers raakten niet uitgepraat over één gestoorde scène. Hoezo dan? Nou, je ziet hoe vier gasten hun kwakje droppen op een spinazie-pizza. Het meest bizarre aan deze scène: álles is echt!

2. Love (2015)

Gaspar Noé’s Love is the place to be als je wil weten hoe ‘non-simulated’ seks (aka ‘het echte werk’) eruitziet in een romantische film. Hoofdrolspelers Karl Glusman en Aomi Muyock hoefden van de regisseur namelijk niet te faken bij het filmen van hun seksscènes. Poeh: de passie spat dan ook van het scherm!

3. Robert Pattinson

De nieuwe Batman Robert Pattinson nam method acting wel héél letterlijk. Hij moest namelijk z’n beste orgasme-hoofd opzetten voor ’n masturbatie-scène in Little Ashes (2008), een biografische film waarin Robert Salvador Dali speelde. Maar wat deed Robert dan? Hij vond het nodig om zichzelf écht te plezieren en dat zagen we ook daadwerkelijk terug in de film.Dit is de scène. Probeer het nummer eronder vooral te negeren!

4. Nymphomaniac (2013)

Lars Von Triers tweedelige kunstwerk (het gaat hier namelijk om Volume I en Volume II) laten keiharde, expliciete seks zien. Je zou zomaar kunnen denken dat de personages van Shia LaBeouf en Stacy Martin het ook écht deden, maar… dat blijkt toch niet helemaal zo te zijn.

Von Trier liet de acteurs naar verluidt wel volledig naakt gaan, maar die moesten net doen alsof. Inclusief alle bewegingen die daarbij horen. Later plakten de editors er de edele delen van porno-acteurs op. Die lieten zich speciaal voor Nymphomaniac filmen tijdens de daad. Vandaar lijken de seksscènes hier zó echt – ze zijn het in zekere zin ook.

5. Lie With Me (2005)

Deze stomende erotische film slaat je om de oren met opwindende vrijpartijen tussen Lauren Lee Smiths Leila en Eric Balfour, die haar geliefde David speelt. Lie With Me kreeg overwegend slechte recensies, maar kan wel rekenen op een cultstatus. Je kunt vast wel raden waarom. Uiteraard, dat komt door de echte seks die Lauren en Eric meerdere keren hadden!

7 acteurs die ‘het’ écht deden in hun seksscènes
6. True Blood

In HBO’s populaire vampier-serie True Blood liggen Sookie en Bill regelmatig te ketsen. Op een gegeven moment werden acteurs Anna Paquin en Stephen Moyer ook écht verliefd. Sterker nog: ze zijn nu al jaren getrouwd. Er gaat al tijden een gerucht dat een van hun seksscènes wel het échte werk geweest moest zijn, maar klopt dat?

7 acteurs die ‘het’ écht deden in hun seksscènes

Helaas moeten we je uit de droom helpen: dat is – ondanks al die geruchten – nooit echt gebeurd. Stephen is op de hoogte van al die geruchten en onthulde dat, hoewel hun vrijpartijen nooit ‘echt’ waren, hij er wel regelmatig over fantaseerde tijdens de opnames!

7. Halle Berry en Billy Bob Thornton

We sluiten af met een pikant gerucht! Die éne adembenemende seksscène tussen Halle Berry en Billy Bob Thornton in Monster’s Ball (2001). Is die nu echt of niet? De reden dat men denk van wél is vrij simpel: beide sterren hebben nooit ontkend dat ze niet deden alsof.

Billy Bob zei later in een interview zelfs dat het filmen van deze sexy beelden zorgden voor extra druk op het huwelijk met zijn toenmalige vrouw Angelina Jolie. Zij zat namelijk een paar staten verder, terwijl hij Halle ‘echt aanraakte’, zo gaf ‘ie toe. Hmmm… We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Lees verder