Zlatan Ibrahimović, Neymar en David Beckham

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zlatan Ibrahimović, Neymar en David Beckham

Deze 8 voetballers verdienden een extraatje als acteur

|
|

Laatste update:

Een voetbalcarrière duurt helaas niet voor eeuwig. Gelukkig hebben de meeste voetballers zo’n bekende kop gekregen, dat de filmwereld ze met open armen ontvangt. Je zou denken dat ze wel genoeg geld op de bank hebben staan, maar een kleine schnabbel op het witte doek kon er voor deze 8 voetballers ook nog wel bij.  

1. Noa Lang

De Nederlandse voetballer Noa Lang maakte op 13 maart 2019 zijn debuut in de Eredivisie toen hij het met Ajax opnam tegen PEC Zwolle. Vervolgens vertrok hij naar Club Brugge, waar hij een sterke indruk maakte, en zit hij momenteel bij de selectie voor het WK in Qatar. In 2021 maakte hij zijn filmdebuut met een klein rolletje in de film Ferry met Frank Lammers. Het lijkt er echter niet op dat de 23-jarige aanvaller snel van carrière zal switchen. Zijn marktwaarde is op dit moment een goede 15 miljoen euro. Ka-ching!

2. Vincent (Vinnie) Jones

Vincent 'Vinnie' Jones wordt ook wel de voetballende hooligan genoemd. Hij was middenvelder bij clubs als Wimbledon FC, Leeds United en Chelsea. Na zijn voetbalcarrière werd de Engelsman wereldwijd bekend als acteur. Vinnie speelde onder andere in Swordfish (2001), Gridlocked (2005) en X-Men: The Last Stand (2006). In de meeste films speelde Jones, verrassend genoeg (not!), de slechterik.

Deze 5 voetballers verdienden een extraatje als acteur

3. Frank Leboeuf

Oud-wereldkampioen Frank Leboeuf was er vroeg bij. Hij had namelijk tijdens zijn voetbalcarrière al een rolletje te pakken in de oorlogsfilm Taking Sides (2001). Dit smaakte naar meer. Na zijn loopbaan vertrok Leboeuf naar Los Angeles om te leren acteren. Dit is geen slechte keuze geweest voor de Fransman. Hij vertolkte de rol van een Zweedse dokter in de Oscarwinnende film The Theory of Everything (2014). In 2019 dook hij op in het pauwenpak van de Franse versie van The Masked Singer.

4. Zinédine Zidane

Zinédine Zidane: de voetbalgod. In 2005 kreeg Zidane een rol in de voetbalfilm Goal!, waarin hij zichzelf speelde. In 2006 werd de documentaire Zidane, un portrait du 21e siècle uitgebracht. Hierin speelde hij, uiteraard, opnieuw zichzelf. Maar in 2008 kreeg de voormalig stervoetballer wel een heel opvallend rolletje. Hij speelde Numérodix in de film Asterix en de Olympische Spelen. Dat is toch net een ander outfitje dan een voetbaltenue.

5. Pelé

Pelé, ofwel Edson Arantes do Nascimento, is volgens de FIFA en vele liefhebbers de beste voetballer ooit. De drievoudig wereldkampioen werd na zijn spelerscarrière nooit trainer, maar had wel een hoofdrol te pakken in de film Escape to Victory (1981). Pelé werkte samen op de set met grote acteurs als Sylvester Stallone en Michael Caine.

6. Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović oftewel Zlatan is een van de grootste voetballers van de afgelopen 20 jaar. De Zweedse immigrantenzoon heeft het shirt van bijna elke grote club gedragen en werd afgelopen seizoen nog landskampioen met AC Milan. De imponerende aanvaller moet tegenwoordig genoegen nemen met een invallersrol - niet zo gek voor een 41-jarige - en houdt daarom tijd over voor een filmrolletje her en der. Vorig jaar kwam er een film uit over het leven van de voetballer, dit jaar vertolkte hij zijn eigen stem in The Football Soccer Movie en volgend jaar is de boomlange spits te bewonderen als Romein in de nieuwe Asterix en Obelix-film. 

7. Neymar 

Neymar - volledige naam: Neymar da Silva Santos Júnior - geldt nog steeds als een van de beste voetballers ter wereld. De Braziliaanse superster verkaste in 2017 voor maar liefst 220 miljoen euro naar Paris Saint-Germain en werd daarmee de duurste speler aller tijden. Dat weerhield de dribbelaar er niet van om een klein rolletje te spelen in de Netflix-megahit La Casa de Papel

8. David Beckham

We sluiten deze lijst af met niemand minder dat David Beckham. Hij kende een glansrijke carrière bij clubs als Manchester United, Real Madrid en Paris Saint-Germain. Menig vrouw werd verliefd op de blonde lokken van de middenvelder. Als hij achter de bal stond voor een vrije trap wist je zeker dat de bal tussen de palen belandde. Naast zijn belangrijke rol in het veld, vulde hij een paar rollen in een aantal films. Zo zagen we de Engelsman als ridder in King Arthur: Legend of the Sword, bood Deadpool hem zijn excuses aan in een teaser voor Deadpool 2 en speelde hij - net als Zidane - zichzelf in Goal!

Als voetballer ben je vaak het onderwerp in de voetbal-praatprogramma's. De mannen van VI nemen dit al jaren voor hun rekening. Met hun ongezouten mening zorgen vaak voor ophef. Dit zijn de meest spraakmakende rellen van het praatprogramma. Johan Derksen is vaak de aanstichter van deze rellen en dat zie je terug in ons lijstje: déze 7 BN'ers hebben ruzie met Johan

Lees verder