De meest spraakmakende Voetbal Inside-rellen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De meest spraakmakende Voetbal Inside-rellen

De meest spraakmakende Voetbal Inside-rellen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Voetbal Inside-mannen maken binnenkort de overstap naar Veronica. Voor het zover is, bespreken Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen eerst een zomer lang op RTL4 de wedstrijden van het WK voetbal en alles wat daarbij komt kijken. Het is nog maar even afwachten of de mannen zich nog een relletje op de hals halen, aangezien ze daar niet vies van zijn. Om vast in de stemming te komen zetten wij de meest omstreden relletjes van dit spraakmakende trio op een rijtje!

Renate

Een van de meest omstreden uitzendingen vond dit jaar plaats. Hierin nam Van der Gijp Bo van Spilbeeck op de hak. Deze Vlaamse VTM-journalist maakte begin dit jaar haar rentree op de televisie als vrouw na een geslachtsoperatie. Gehuld in een bloemetjesjurk en een pruik verklaarde ‘Renate’ dat hij voortaan ook als vrouw door het leven wilde. Het gebbetje werd hem niet in dank afgenomen. Hij werd op het matje geroepen bij zijn RTL-bazen en sponsors als Toto en Gilette namen afstand van de omstreden grap. Van Spilbeeck zelf liet weten ‘verdrietig’ te worden van de uitzending.

Vrouwenvoetbal

Het drietal heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze geen fan zijn van vrouwenvoetbal. Eind vorig jaar haalde Johan Derksen hard uit naar de sport: “Het vrouwenvoetbal stelt geen reet voor.” De aanleiding was dat Meisje Miedema, de aanvalster van Oranje, had gepleit voor inkomensgelijkheid tussen mannen- en vrouwenvoetbal. Derksen zei hier verder over: “Miedema is de weg kwijtgeraakt. Die roept dat de Oranje Leeuwinnen beter presteren dan de mannen en dat ze qua werk exact hetzelfde doen. Dan denk ik: zit niet uit je nek te lullen. Op het gebied van tv-rechten brengen mannen een meervoud binnen.”

Boycot

Ook wordt de presentatoren nogal eens homofobie verweten. Regelmatig wordt aan tafel geroepen dat voetbal geen sport voor homo’s is. Eind 2017 riepen Sylvana Simons en Sunny Bergman op tot een boycot na een nieuwe uitzending waarin er grappen werden gemaakt over de rug van homoseksuelen. Derksen reageerde als door een wesp gestoken op de oproep: “Het wordt tijd dat die mevrouw eens professionele hulp zoekt”, verklaarde de voetbalanalist tegenover het AD. “We zeggen in het programma met een grote knipoog dingen die waarschijnlijk ook in de meeste voetbalkantines worden geroepen. Bij wijze van grap. Niet om wie dan ook te kwetsen.” Ook de dochter van de besnorde voetbalanalist mengde zich in de discussie.

Lees verder