Dit is de late night tip van vanavond: The Theory of Everything

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de late night tip van vanavond: The Theory of Everything

Dit is de late night tip van vanavond: The Theory of Everything

|
|

Laatste update:

De prachtige film The Theory Of Everything, over het leven van wetenschapper Stephen Hawking en zijn vrouw Jane Hawking, zie je vanavond om 22:20 uur op Net5.

Spierziekte

The Theory Of Everything vertelt het verhaal van Stephen Hawking en zijn vrouw Jane Hawking. Het jonge stel ontmoet elkaar op de Universiteit van Cambridge en ze worden op slag verliefd op elkaar. Het leven gaat de geniale wetenschapper en de arts-studente voor de wind en een huwelijk blijft dan ook niet lang uit. Kort na het ja-woord wordt echter de spierziekte ALS bij Stephen geconstateerd. Je leven delen met een genie is al niet gemakkelijk, maar een progressieve spierziekte compliceert hun leven alsmaar verder. Het stel moet met hun nieuwe leven leren omgaan.

Cast en recensie

De Oscar-, BAFTA-, en Golden Globe-nominaties vlogen de film om de oren. Dat Eddie Redmayne er ook daadwerkelijk met de meeste beeldjes vandoor ging, verbaast ons niets: wat vertolkt Eddie deze rol ge-wel-dig! Ook hoofdrolspeelster Felicity Jones levert een ongeëvenaarde prestatie. Zonder al te zwaarmoedig te worden, en met veel menselijkheid, legt de film alle pijnpunten op een prachtige manier bloot. We kunnen regisseur James Marsh bedanken voor een film die we best nog een paar keer opnieuw willen bewonderen! 

Veronica Magazine geeft de film vier sterren.

Lees verder