De 10 beste misdaadseries nu op Netflix

Misdaadseries genoeg op Netflix, maar wat zijn de crime stories die je echt niet mag missen? Veronica Superguide recensent Ruben Praster heeft een selectie gemaakt van de tien beste misdaadseries op de streamingdienst. 

Door Redactie
Ozark

10. Narcos

De Amerikaanse DEA-agent Steve Murphy (Boyd Holbrook) gaat naar Colombia om met lokale agenten de drugsbaron Pablo Escobar (Wagner Moura) aan te pakken. In het Latijns-Amerikaanse land wordt de misdaad op een brute manier bestreden en Steve worstelt steeds meer met zijn geweten. Die menselijkheid zorgt voor een mooie balans van diepgaand drama en vette actiescènes.  

9. Mindhunter

Het bestuderen van seriemoordenaars begon pas aan het einde van de jaren zeventig en regisseur David Fincher (Se7en, Gone Girl) vond dat zo fascinerend dat hij er de uitstekende serie Mindhunter over maakte. Twee FBI-agenten willen meer weten over het criminele brein en doen onderzoek naar seriemoordenaars. Daardoor komen ze in contact met de meest afschrikwekkende figuren.

8. The Missing

The Missing speelt zich af in verschillende tijdsperiodes, waardoor iedere aflevering vol zit met verrassingen. Juist wanneer je denkt dat je weet welke kant het verhaal op gaat, krijg je nieuwe informatie waar je mond van open valt. In ieder seizoen staat er een nieuwe vermissing centraal, maar in alle seizoenen is het de Franse rechercheur Julien Baptiste (Tchéky Karyo) die alles op alles zet om de zaak op te lossen.

7. The Sinner

In The Sinner is het niet de vraag wie een misdaad heeft gepleegd, maar waarom iemand het heeft gedaan. Die bijzondere aanpak maakt het verhaal nog spannender, want de daders zijn op het eerste gezicht hele normale mensen. Dus wat is er gebeurd waardoor zij gewelddadig werden? De gekwelde rechercheur Harry Ambrose (Bill Pullman) stopt niet voordat hij dat antwoord heeft.

6. Giri/Haji

In Londen wordt een moord gepleegd en dat leidt tot spanningen tussen maffialeden in Tokio. Om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt, reist rechercheur Kenzo (Takehiro Hira) naar Londen, waar hij ontdekt dat de moordenaar zijn doodgewaande broer is. Giri/Haji heeft de kwaliteit van een Britse detective en is net stijlvol als een Japanse gangsterfilm, waardoor deze verborgen parel direct op je kijklijst moet.

5. Ozark

Gewone mensen die betrokken raken bij criminele praktijken is altijd een goed uitgangspunt voor sterk misdaaddrama en Ozark is één van de beste series over dit onderwerp. Financieel adviseur Marty Byrde (Jason Bateman) raakt betrokken bij de witwaspraktijken van een Mexicaans drugskartel. Om te overleven, komt hij steeds dieper in de onderwereld terecht en daar is zijn familie de dupe van.

4. Undercover

Fans van Undercover waren not amused toen Frank Lammers en Elise Schaap maar een klein rolletje hadden in het tweede seizoen van de Netflix Original. Want hoe spannend, realistisch en hilarisch de Vlaams-Nederlandse misdaadserie ook is, Frank en Elise zijn de smaakmakers als Brabo-drugsbaron Ferry Bouman en zijn vrouw Danielle. Dat gemis werd goed gemaakt in het derde seizoen én met de prequelfilm Ferry.

3. Peaky Blinders

De immens populaire BBC-serie dompelt je onder in de vuige wereld van een beruchte gangsterfamilie: de Peaky Blinders. Deze bikkelharde bad boys staan onder leiding van de ambitieuze en charismatische Tommy Shelby (Cillian Murphy) en maken aan het begin van de 19e eeuw de stad Birmingham onveilig. Door hun stijlvolle outfits en no-nonsense houding is het onmogelijk om niet van de schurken te houden.

2. Breaking Bad

Breaking Bad is niet alleen een van beste misdaadseries op Netflix; het is één van de beste series ooit. En dat is door alles en iedereen al talloze keren gezegd. Als je Walter ‘Heisenberg’ White’s weg van treurige docent naar keiharde crystal meth-baas nog steeds niet gezien hebt, raden we je aan om alles opzij te zetten en te beginnen aan de bingetrip van je leven.

1. Better Call Saul

Zelden is het vervolg beter dan het origineel en een prequel is nog lastiger om te maken, want je weet toch al hoe het afloopt, maar Better Call Saul flikt het en is nóg beter dan Breaking Bad. Voordat Saul Goodman (Bob Odenkirk) een geniale advocaat was, rommelde hij maar wat aan als mislukkeling Jimmy McGill. In zes seizoenen, die met iedere aflevering beter worden, is te zien hoe Jimmy uitgroeit tot geliefde anti-held Saul.