The Meyerowitz Stories, The Social Network, Pieces of a Woman

Veronica Superguide logo
The Meyerowitz Stories, The Social Network, Pieces of a Woman

De 10 beste dramafilms op Netflix (maart 2022)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Van romantische Hollywood-films tot rauwe arthousedrama’s: Netflix heeft drama genoeg! Wij zetten de beste dramafilms op Netflix voor je op een rij.

10. Kramer vs. Kramer (1979)

We trappen de beste dramafilms op Netflix af met Kramer vs. Kramer. Een overspannen reclameman (Dustin Hoffman) komt alleen voor de opvoeding van zijn zoontje te staan als zijn echtgenote (Meryl Streep) haar koffers pakt. Als zij later alsnog de voogdij opeist, barst een bittere strijd los tussen de voormalige geliefden. De finale van dit Oscarwinnende melodrama is wat vlak, maar Hoffman en Streep krijgen alle ruimte om te laten zien waarom zij twee van de beste acteurs van hun generatie zijn.

9. Tully (2018)

Charlize Theron bewijst maar weer eens een van de meest veelzijdige Hollywood-sterren van dit moment te zijn met Tully. Deze keer speelt de Oscar-winnaar een uitgebluste moeder van twee kinderen… en de derde telg is alweer op komst. De babysitter waarin deze film zijn naam dankt ontpopt zich echter tot reddende engel. Tully schetst een even grappig als ontroerend portret van het moederschap, dat ouders van jonge kinderen maar al te bekend zal voorkomen.

De 10 beste dramafilms op Netflix (november 2021)

8. Win it All (2017)

Parkeerwachter Eddie (gespeeld door Jack Johnson uit Spider-Man: Into the Spider-Verse) verbrast ieder weekend zijn schamele salaris in illegale gokhuizen. Wanneer hij via een louche gangster de kans krijgt om snel geld te verdienen, kan hij de verleiding dan ook niet weerstaan. Deze even charmante als ondergewaardeerde Netflix-film zit vol levensechte en sympathieke personages, die je al snel in je hart zult sluiten. Mag dus niet ontbreken in de lijst met de beste dramafilms op Netflix.

7. The Edge of Seventeen (2016)

De volgende in de lijst met de beste dramafilms op Netflix is The Edge of Seventeen. Nadine is een dwarse puber die met iedereen in de clinch ligt, behalve met haar al even rebelse hartsvriendin Krista. Maar als Krista het aanlegt met de oudere broer van haar BFF, komt Nadine er alleen voor te staan. Edge of Seventeen is een onweerstaanbaar coming of age-drama, met een geweldige hoofdrol voor Hailee Steinfeld (Bumblebee). Woody Harrelson steelt echter de show als de sarcastische geschiedenisleraar van Nadine.

6. The Meyerowitz Stories (2017)

Bij komieken Ben Stiller en Adam Sandler verwacht je automatisch een lekkere flauwe comedy, maar de acteurs hebben dit keer hun lolbroek thuisgelaten. In de Netflix dramafilm The Meyerowtiz Stories bewijzen de mannen dat ze uitstekende acteurs zijn en raad weten met bitterzoete rollen. Ze spelen twee broers die opgroeien in de schaduw van hun artistieke vader (een piekfijne Dustin Hoffman), die hen nooit veel liefde heeft getoond.

De 10 beste dramafilms op Netflix (november 2021)

5. Pieces of a Woman (2020)

Pieces of a Woman is geen lichte kost, maar vertelt een belangrijk verhaal dat je zelden ziet in films. Vanessa Kirby (Fast & Furious: Hobbs & Shaw) speelt een vrouw die tijdens een thuisbevalling haar kindje verliest. Samen met haar man Sean (Shia LaBeouf) probeert ze dit te verwerken, maar ze rouwen allebei op een andere manier en dit zet hun huwelijk onder druk. 

De 10 beste dramafilms op Netflix (november 2021)

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. De rouille et d'os (2012)

Even geen zin in gladde Hollywood-romantiek? Dan zit je goed bij De rouille et d'os! In dit rauwe filmhuisdrama - zeker een van de beste dramafilms op Netflix - krijgt een aan lager wal geraakte bokser een stormachtige relatie met een orkatrainster die revalideert na een gruwelijk ongeluk. Geen lichte kost, maar dankzij de prachtige hoofdrollen van Matthias Schoenaerts (Rundskop) en Marion Cotillard (Inception) boeit deze film van begin tot eind.

De 10 beste dramafilms op Netflix (november 2021)

3. Roma (2018)

In Roma volgen we het leven van een jonge huishoudster in het Mexico City van de jaren 70. Het lome tempo kan een afknapper zijn, maar wie zich laat meevoeren wordt beloond op een even ontroerend als oogstrelend filmhuisdrama. Het camerawerk werd dan ook geheel terecht beloond met een Oscar, net als de regie van Alfonso Cuarón (Gravity). Daarnaast won Roma ook nog de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

De 10 beste dramafilms op Netflix (november 2021)

2. Marriage Story (2019)

Scarlett Johansson en Adam Driver spelen de sterren van de hemel in dit relatiedrama over een huwelijk dat op instorten staat. Ondanks de goede voornemens van het echtpaaar ontaardt de breuk al gauw in een klassieke vechtscheiding. Toch zijn er ook tedere momenten tussen de twee, waaruit blijkt dat de voormalige geliefden nog steeds om elkaar geven. Prachtig gefilmd en geacteerd, met name door Laura Dern in haar Oscar-winnende bijrol als advocaat.

1. The Social Network (2010)

The Social Network reconstrueert de turbulente ontstaansgeschiedenis van Facebook. Dat schijnbaar gortdroge onderwerp verandert in handen van regisseur David Fincher (Se7en) in een meeslepend drama van Shakespeareaanse proporties. Dat is ook te danken aan de uitstekende hoofdrol van Jesse Eisenberg (Zombieland) als de oprichter van het sociale netwerk en het Oscarwinnende scenario van Aaron Sorkin (Moneyball).

De 10 beste dramafilms op Netflix (november 2021)

Meer aangrijpende verhalen vind je in onze overzichten van de beste romantische films op Netflix en de beste waargebeurde verhalen op Netflix.

Lees verder