De 20 beste comedyseries nu op Netflix (augustus 2022)

Door Redactie
The Good Place

Netflix heeft een gigantisch aanbod van comedyseries, maar niet alles is even goed. Om je te begeleiden door dit labyrint aan content hebben wij de 20 beste comedyseries op een rijtje gezet. 

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

20. Unbreakable Kimmy Schmidt

Het idee achter deze Netflix Original is best heftig. Kimmy Schmidt (Ellie Kemper) werd ontvoerd door een sekteleider en groeide op in zijn bunker. Eenmaal in de buitenwereld moet ze zich aanpassen aan de harde werkelijkheid. In handen van bedenkster Tina Fey (van 30 Rock) is Unbreakable Kimmy Schmidt een charmante comedyserie met een vrolijke Ellie Kemper als naïeve Kimmy, die als een klein kind New York ontdekt. Van de serie is ook een interactieve film!

19. Dead to Me

Een goede comedyserie hoeft geen aaneenschakeling van grappen te zijn. Dead to Me is een inktzwarte comedy over een vrouw die worstelt met de dood van haar man. Tijdens een cursus rouwverwerking leert deze Jen (Christina Applegate) de eigenzinnige Judy (Linda Cardellini) kennen. De vrouwen raken bevriend en Jen begint weer langzaam op te bloeien, dit proces gaat gepaard met een aantal vlijmscherpe grappen.

18. The IT Crowd

Deze Britse cultserie neemt het kantoorleven op de hak vanuit het oogpunt van de IT-afdeling. Verstopt in de kelder van een groot kantoorgebouw moeten twee nerds en hun leidinggevende alle technische problemen van Reynholm Industries oplossen. Daar hebben ze weinig trek in, maar gelukkig zijn de meeste problemen te fixen door de computer weer aan en uit te zetten.

17. Good Girls

Drie vriendinnen met geldproblemen besluiten een supermarkt te overvallen. Dat is het begin van een bloeiende criminele carrière, maar dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen. Ze krijgen al snel bezoek van andere criminelen en moeten ook de politie te slim af zien te zijn. Denk Breaking Bad, maar dan met een flinke dosis humor.

16. Never Have I Ever

Komiek Mindy Kaling baseerde deze heerlijke comedyserie op haar eigen jeugd als ongemakkelijke tiener. Centraal staat Devi (Maitreyi Ramakrishnan), een 15-jarige scholiere die het zat is om een nerd te zijn en nu ook wel eens een vriendje wil hebben. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en voordat ze een jongen aan de haak slaat, gaat er van alles fout. 

15. Grace and Frankie

Tegenpolen Grace (Jane Fonda) en Frankie (Lily Tomlin) komen tot de schokkende ontdekking dat hun echtgenoten verliefd op elkaar zijn geworden. De vrouwen hebben geen flauw benul hoe ze daarmee om moeten gaan en zoeken steun bij elkaar. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee en als kijker zou je willen dat deze hilarische vrouwen ook jouw BFFs waren.  

14. Bojack Horseman

Deze volwassen animatieserie is niet bang om heftige onderwerpen aan te snijden, zoals drugsverslaving, dementie, eenzaamheid en zelfhaat. Dat wordt verpakt in een kleurrijke wereld vol absurde figuren, waardoor er voldoende om te lachen is. De serie over een mislukte acteur zit ook vol visuele grapjes en flauwe woordgrappen, waardoor de zware verhaallijnen toch nog goed verteerbaar zijn.

13. Crazy Ex-Girlfriend

We gaan gelijk door met nog een comedyserie over depressie, zelfhaat en suïcidale gedachtes! De eenzame advocate Rebecca Bunch (Rachel Bloom) hoopt weer gelukkig te worden door haar ex op te zoeken. Ze verhuist naar het kleine stadje waar hij woont en doet allerlei pijnlijke pogingen om zijn aandacht te trekken. Door de luchtige toon en hilarische liedjes weet Crazy Ex-Girlfriend iets te zeggen over mentale gezondheid zonder de kijker af te schrikken.

12. Emily in Paris

Wil je toch liever een luchtige comedyserie om bij weg te zwijmelen? Check dan het aanstekelijke Emily in Paris. De Amerikaanse Emily (Lily Collins) verhuist voor haar werk naar Parijs en moet flink wennen aan de Franse cultuur. Ze botst met haar arrogante collega's, worstelt met de taal en flirt met bezette mannen. Daardoor komt de fashionista constant in de problemen, maar met haar charme en creativiteit weet zij ieder probleem net zo snel weer op te lossen. 

11. Rick and Morty

Wie niet kan lachen om de wetenschappers van The Big Bang Theory kan waarschijnlijk wel uit de voeten met de geniale gek Rick Sanchez. Samen met zijn neefje Morty maakt hij het universum onveilig in de populairste animatieserie van het moment. De humor is grof, maar tegelijkertijd ook verrassend diepzinnig én leerzaam.

10. Derek

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof Ricky Gervais mensen met een geestelijke beperking belachelijk maakt, maar het tegenovergestelde is waar. De comedyserie Derek is juist een liefdevol verhaal over de vriendelijkste man op aarde. Gervais speelt Derek Noakes, die als vrijwilliger in het bejaardenthuis werkt. Daar weet hij iedereen op te vrolijken, hoe zwaar het werk soms ook is. Zoals we van de Britse komiek gewend zijn, wisselt hij keiharde grappen af met hele tedere momenten.

9. Atypical

Deze verborgen parel brengen we graag onder de aandacht. Dit is namelijk een van de weinige series waarin autisme op een realistische manier wordt behandeld. Door deze volwassen aanpak is hoofdpersoon Sam (Keir Gilchrist) geen karikatuur, maar een mens van vlees en bloed, die zijn eigen weg probeert te vinden in een hele ingewikkelde wereld.

8. Arrested Development

Over verborgen parels gesproken! Arrested Development is de definitie van een verborgen parel. De comedyserie trok weinig kijkers toen het van 2003 t/m 2006 op Fox werd uitgezonden, maar wist wel een trouwe schare fans aan zich te binden en was een belangrijke inspiratiebron voor 30 Rock en Community. In 2013 en 2018 keerde de serie terug op Netflix en konden de fans zien hoe het verder ging met de knettergekke familie Bluth en hun enige verstandige zoon Michael (Jason Bateman uit Ozark)

7. Brooklyn Nine-Nine

Er zijn talloze politieseries, maar hoeveel daarvan laten je schuddebuiken van het lachen? In Brooklyn Nine-Nine draait het ook niet zozeer om het oplossen van grote misdaden, maar om de hilarische interacties tussen de excentrieke rechercheurs. Vooral de een-tweetjes tussen de bijdehante Jake Peralta (Andy Samberg) en zijn humorloze commandant Raymond Holt (Andre Braugher) zijn om te smullen.

6. The Good Place

The Good Place verdient alleen al een plekje in deze top 20 omdat de comedyserie filosofie grappig weet te maken. Bad girl Eleanor (Kristen Bell) sterft en belandt op ‘de goeie plek’ en dat moet een foutje zijn. Het blijkt dat ze wordt aangezien voor iemand anders en probeert dit geheim te bewaren voor de engel Michael (Ted Danson). Dat leidt niet alleen tot heel veel grappige situaties, maar ook veel onverwachte plotwendingen.

5. Chappelle’s Show

Chappelle’s Show was van 2003 t/m 2006 de grootste hit op Comedy Central en wie de legendarische sketchshow van Dave Chappelle nog nooit heeft gezien, kan hem nu ontdekken op Netflix. Veel van de humor zou vandaag de dag echt niet meer kunnen en dat maakt de serie des te leuker. Vooral de waargebeurde verhalen van Charlie Murphy zijn een ware must-see.

4. After Life

Wat Ricky Gervais deed in Derek, flikt hij nog een keer met After Life, maar deze komische dramaserie weet nog net iets vaker de emotionele snaar te raken. Gervais speelt een weduwnaar die al zijn levenslust is verloren, maar dankzij de mensen om hem heen leert hij langzaam weer van het leven te genieten. Voordat het zo ver is, scheldt hij eerst iedereen de huid vol en heeft hij altijd wel een vlijmscherpe opmerking in petto.

 3. The Office US

Het is niet makkelijk om een succesvolle remake te maken van een iconische comedyserie, maar het is de makers van The Office gelukt! Net zoals in de gelijknamige Britse serie met Ricky Gervais wordt een suf kantoor op z'n kop gezet door de boss from hell. In de Amerikaanse versie is dat de onvolwassen Michael Scott (Steve Carell), die zijn dagelijkse werkzaamheden het liefst zo lang mogelijk uitstelt. In tegenstelling tot zijn Britse college is Michael wél sympathiek en daardoor wordt de sitcom ieder seizoen leuker en leuker. 

 

2. Community

Vanwege gedoe tussen bedenker Dan Harmon en producent Sony Pictures Television is het vierde seizoen van Community geen hoogvlieger, maar dat wordt goed gemaakt met een flinke meerderheid aan briljante episodes. Zeven uiteenlopende volwassenen gaan opnieuw de schoolbanken in om alsnog een diploma te halen en om beter te leren vormen ze een studiegroepje. Van studeren komt alleen weinig terecht en de bizarre lessen die ze volgen, zijn ook alles behalve leerzaam. 

1. Seinfeld

Seinfeld staat bekend als een serie die nergens over gaat. Dat klinkt misschien saai, maar het maakt de sitcom juist zo herkenbaar. Want wat zeg je tegen een vage kennis die vraagt of je mee wilt helpen met verhuizen? Hoe kom je aan de beste kom soep wanneer je niet meer in de soepwinkel mag komen? En wat doe je wanneer een verliefd stel een klef koosnaampje gebruikt? Komiek Jerry Seinfeld kon er met zijn vrienden negen seizoenen aan hilarische afleveringen mee vullen. 

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer goede series zien? Check dan onze lijst met de allerbeste beste series op Netflix. Of kijk wat er deze maand nieuw is op de streamingdienst