The Good Place, Good Girls en Modern Family

Veronica Superguide logo
The Good Place, Good Girls en Modern Family

De 20 beste comedyseries nu op Netflix (maart 2022)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix heeft een gigantisch aanbod van comedyseries, maar niet alles is even goed. Om je te begeleiden door dit labyrint aan content hebben wij de 20 beste comedyseries op een rijtje gezet. 

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

20. Unbreakable Kimmy Schmidt

Het idee achter deze Netflix Original is best heftig. Kimmy Schmidt werd ontvoerd door een sekteleider en groeide op in zijn bunker. Eenmaal in de buitenwereld moet ze zich aanpassen aan de harde werkelijkheid. In handen van bedenkster Tina Fey (van 30 Rock) is Unbreakable Kimmy Schmidt een charmante comedyserie met een vrolijke Ellie Kemper als naïeve Kimmy, die als een klein kind New York ontdekt. Van de serie is ook een interactieve film!

19. Dead to Me

Een goede comedyserie hoeft geen aaneenschakeling van grappen te zijn. Dead to Me is een inktzwarte comedy over een vrouw die worstelt met de dood van haar man. Tijdens een cursus rouwverwerking leert deze Jen de eigenzinnige Judy kennen. De vrouwen raken bevriend en Jen begint weer langzaam op te bloeien, dit proces gaat gepaard met een aantal vlijmscherpe grappen.

18. The IT Crowd

Deze Britse cultserie neemt het kantoorleven op de hak vanuit het oogpunt van de IT-afdeling. Verstopt in de kelder van een groot kantoorgebouw moeten twee nerds en hun leidinggevende alle technische problemen van Reynholm Industries oplossen. Daar hebben ze weinig trek in, maar gelukkig zijn de meeste problemen te fixen door de computer weer aan en uit te zetten.

17. Good Girls

Drie vriendinnen met geldproblemen besluiten een supermarkt te overvallen. Dat is het begin van een bloeiende criminele carrière, maar dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen. Ze krijgen al snel bezoek van andere criminelen en moeten ook de politie te slim af zien te zijn. Denk Breaking Bad, maar dan met een flinke dosis humor.

16. Never Have I Ever

Komiek Mindy Kaling baseerde deze heerlijke comedyserie op haar eigen jeugd als ongemakkelijke tiener. Centraal staat Devi, een 15-jarige scholiere die het zat is om een nerd te zijn en nu ook wel eens een vriendje wil hebben. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en voordat ze een jongen aan de haak slaat, gaat er van alles fout. 

15. Grace and Frankie

Tegenpolen Grace en Frankie komen tot de schokkende ontdekking dat hun echtgenoten verliefd op elkaar zijn geworden. De vrouwen hebben geen flauw benul hoe ze daarmee om moeten gaan en zoeken steun bij elkaar. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee en als kijker zou je willen dat deze hilarische vrouwen ook jouw BFFs waren.  

14. Bojack Horseman

Deze volwassen animatieserie is niet bang om heftige onderwerpen aan te snijden, zoals drugsverslaving, dementie, eenzaamheid en zelfhaat. Dat wordt verpakt in een kleurrijke wereld vol absurde figuren, waardoor er voldoende om te lachen is. De serie over een mislukte acteur zit ook vol visuele grapjes en flauwe woordgrappen, waardoor de zware verhaallijnen toch nog goed verteerbaar zijn.

13. Crazy Ex-Girlfriend

We gaan gelijk door met nog een comedyserie over depressie, zelfhaat en suïcidale gedachtes! De eenzame advocate Rebecca Bunch hoopt weer gelukkig te worden door haar ex op te zoeken. Ze verhuist naar het kleine stadje waar hij woont en doet allerlei pijnlijke pogingen om zijn aandacht te trekken. Door de luchtige toon en hilarische liedjes weet Crazy Ex-Girlfriend iets te zeggen over mentale gezondheid zonder de kijker af te schrikken.

12. The Big Bang Theory

Je vindt The Big Bang Theory de grappigste serie ooit en bent van mening dat die véél hoger in deze lijst hoort te staan, of je vindt de sitcom afschuwelijk en snapt niet waarom die überhaupt in deze top 20 staat. Een tussenweg lijkt er niet te zijn. Maar zelfs de grootste haters moet toegeven dat de comedyserie over twee briljante nerds en hun dommige buurvrouw één van de populairste tv-hits ooit was en alleen daarom al een plekje verdient in onze toplijst. 

11. Rick and Morty

Wie niet kan lachen om de wetenschappers van The Big Bang Theory kan waarschijnlijk wel uit de voeten met de geniale gek Rick Sanchez. Samen met zijn neefje Morty maakt hij het universum onveilig in de populairste animatieserie van het moment. De humor is grof, maar tegelijkertijd ook verrassend diepzinnig en leerzaam.

10. Derek

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof Ricky Gervais mensen met een geestelijke beperking belachelijk maakt, maar het tegenovergestelde is waar. De comedyserie Derek is juist een liefdevol verhaal over de vriendelijkste man op aarde. Gervais speelt Derek Noakes, die als vrijwilliger in het bejaardenthuis werkt. Daar weet hij iedereen op te vrolijken, hoe zwaar het werk soms ook is. Zoals we van de Britse komiek gewend zijn, wisselt hij keiharde grappen af met hele tedere momenten.

9. Atypical

Deze verborgen parel werd redelijk laat ontdekt door de Netflix kijkers, maar we brengen hem graag weer onder de aandacht. Dit is namelijk een van de weinige series waarin autisme op een realistische manier wordt behandeld. Door deze volwassen aanpak is hoofdpersoon Sam geen karikatuur, maar een mens van vlees en bloed, die zijn eigen weg probeert te vinden in een hele ingewikkelde wereld.

8. Arrested Development

Over verborgen parels gesproken! Arrested Development is de definitie van een verborgen parel. De comedyserie trok weinig kijkers toen het van 2003 t/m 2006 op Fox werd uitgezonden, maar wist wel een trouwe schare fans aan zich te binden en was een belangrijke inspiratiebron voor 30 Rock en Community. In 2013 en 2018 keerde de serie terug op Netflix en konden de fans zien hoe het verder ging met de knettergekke familie Bluth en hun enige verstandige zoon Michael.

7. Brooklyn Nine-Nine

Er zijn talloze politieseries, maar hoeveel daarvan laten je schuddebuiken van het lachen? In Brooklyn Nine-Nine draait het ook niet zozeer om het oplossen van grote misdaden, maar om de hilarische interacties tussen de excentrieke rechercheurs. Vooral de een-tweetjes tussen de bijdehante Jake Peralta en zijn humorloze commandant Raymond Holt zijn om te smullen.

6. The Good Place

The Good Place verdient alleen al een plekje in deze top 20 omdat de comedyserie filosofie grappig weet te maken. Bad girl Eleanor sterft en belandt op ‘de goeie plek’ en dat moet een foutje zijn. Het blijkt dat ze wordt aangezien voor iemand anders en probeert dit geheim te bewaren voor de engel Michael. Dat leidt niet alleen tot heel veel grappige situaties, maar ook veel onverwachte plotwendingen.

5. Chappelle’s Show

Chappelle’s Show was van 2003 t/m 2006 de grootste hit op Comedy Central en sinds februari is de legendarische sketchshow van Dave Chappelle ook te zien op Netflix. Veel van de humor zou vandaag de dag echt niet meer kunnen en dat maakt de serie des te leuker. Vooral de waargebeurde verhalen van Charlie Murphy zijn een ware must-see.

4. After Life

Wat Ricky Gervais deed in Derek, flikt hij nog een keer met After Life, maar deze komische dramaserie weet nog net iets vaker de emotionele snaar te raken. Gervais speelt een weduwnaar die al zijn levenslust is verloren, maar dankzij de mensen om hem heen leert hij langzaam weer van het leven te genieten. Voordat het zo ver is, scheldt hij eerst iedereen de huid vol en heeft hij altijd wel een vlijmscherpe opmerking in petto.

 3. Modern Family

Wil je weten hoe goed Modern Family is? Check dan alle elf seizoenen en tel het aantal slechte afleveringen. Spoiler alert: er zijn geen slechte afleveringen! De sitcom over een uiteenlopende familie vol hilarische personages bleef leuk van begin tot einde en ze hadden gemakkelijk nog langer door kunnen gaan.

2. Community

In tegenstelling tot Modern Family heeft Community wel een paar slechte afleveringen ertussen zitten, maar dat wordt goed gemaakt met een flinke meerderheid aan briljante episodes. De eigenzinnige studiegroep raakte bijvoorbeeld verwikkeld in een allesvernietigende paintball wedstrijd, vocht oorlogen in een fort gemaakt van dekbedden en speelde met tijd en ruimte door een dobbelsteen te gooien.

1. Friends

Net zoals The Big Bang Theory zijn de meningen over Friends verdeeld. Je hebt nog nooit moeten glimlachen om de vriendengroep of je begint al te giechelen bij de eerste noten van het liedje Smelly Cat. Je kunt wel raden in welk team wij zitten. Friends is comfort food in de vorm van een heerlijke sitcom die je altijd kunt kijken en waar je nooit genoeg van zult krijgen.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer goede series zien? Check dan onze lijst met de allerbeste beste series op Netflix. Of kijk wat er deze maand nieuw is op de streamingdienst

Lees verder