De allerbeste zombieseries om te kijken ná The Walking Dead

Zombies behoren tot de populairste monsters in films en series. Na The Walking Dead strompelen we graag door naar de volgende nieuwe horrorsensatie. In deze zombieseries kan je zeker je tanden zetten!

Rick en Daryl in The Walking Dead

1. The Last of Us

The Last of Us speelt zich 20 jaar in de toekomst af na een allesvernietigende schimmelinfectie. Die veroorzaakt geen jeuk op gevoelige plekjes maar neemt je brein over en verandert je in een hongerige paddozombie! Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) moeten naar de andere kant van Amerika reizen, waar het laatste laboratorium van Amerika staat. Ellie is namelijk immuun voor de schimmels en de enige hoop voor de mensheid. Net als The Walking Dead zijn mensen eigenlijk de grootste vijanden in The Last of Us. De zombiehorror wordt gecombineerd met drama van HBO-niveau. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige computergame.

The Last of Us staat nu op HBO Max. Lees ook onze recensie van het eerste seizoen.

The Last of Us
© HBO

2. iZombie

iZombie mixt komedie, romantiek, misdaad en horror op knappe wijze. De serie draait om het 'leven' van Olivia 'Liv' Moore (Rose McIver) die in het mortuarium gaat werken. Daar kan ze voldoende hersenen eten, zonder dat ze onschuldige mensen hoeft te vermoorden. Deze behoorlijk nette oplossing kent zelfs nóg een pluspunt: wanneer Liv iemands hersenen eet, ziet ze herinneringen van die persoon. Hiermee kan ze de politie helpen misdaden op te lossen! Het addertje? Ze neemt ook de persoonlijkheid van de overledene over...

iZombie staat op Netflix.

3. Santa Clarita Diet

Net als iZombie bewijst Santa Clarita Diet dat er nog best wat creatiefs te doen is met het zombiegenre! Joel en Sheila leiden een fijn leven, totdat Sheila opeens naar menselijk vlees hunkert! Santa Clarita Diet toont op komische wijze hoe het gezin omgaat met zo'n levensveranderende gebeurtenis. Sterker nog: Santa Clarita Diet is niet alleen een van de beste zombieseries ooit, het is ook meteen een van de beste sitcoms op Netflix! Daarom is het ook extra zuur dat we waarschijnlijk nooit een bevredigend einde krijgen...

Santa Clarita Diet kijk je op Netflix.

4. Z Nation

Daar waar The Walking Dead de spanning vrij traag opbouwt, draait het in Z Nation om pure actie! De serie laat je nauwelijks op adem komen. Z Nation haalt zijn inspiratie overduidelijk uit films als 28 Days Later, waar zombies ook heel boos en semi-intelligent zijn. De serie vertelt het verhaal van een groepje mensen die een overlevende van New York naar Californië proberen te krijgen.

Z Nation zie je nu op Netflix.

Z Nation

5. Black Summer

In Black Summer raakt een moeder van haar kind gescheiden. Uiteraard wil ze niets liever dan herenigd worden... Het probleem is dat de wereld zich middenin een zombie-apocalyps bevindt, dus een Amber Alert werkt niet echt. De moeder gaat met gevaar voor eigen leven op zoek. Black Summer wordt geproduceerd door het bedrijf achter het hierboven beschreven Z Nation. Mocht je die zombieserie tof vinden, dan kunnen we je Black Summer ook van harte aanbevelen!

Black Summer staat nu op Netflix.

6. Kingdom

In het Koreaanse koninkrijk in de Middeleeuwen, woedt een mysterieuze ziekte rond die zelfs de koning geïnfecteerd heeft. Moeten we nog uitleggen wat die ziekte doet? In ieder geval staat de kroonprins als enige met de overlevenden van zijn volk tegen een grote zombiehorde. De serie is door z’n setting origineel maar combineert zombiehorror ook met knappe zwaardgevechten.

Kingdom kijk je op Netflix.

Kijk je liever naar een ijzingwekkend goede horrorfilm? Wij zetten de 20 beste horrorfilms op Netflix voor je op een rij!