Cillian Murphy in 28 Days Later, er wordt aan nog een vervolg gewerkt

Veronica Superguide logo
Cillian Murphy in 28 Days Later, er wordt aan nog een vervolg gewerkt

Makers 28 Days Later werken aan vervolg

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Regisseur Danny Boyle weet het zeker: een vervolg op zombie-classics 28 Days Later en 28 Weeks Later is onderweg. Dit weet hij omdat hij er zelf aan werkt met schrijver Alex Garland!

Danny Boyle is vastbesloten om een ’28 Months Later’ te maken, en staat er over in contact met Alex Garland, zo laat hij weten in The Independent. Volgens Boyle heeft het duo een paar geweldige ideeën klaarliggen.

28 Days Later zorgde er in 2002 voor dat zombiefilms ineens weer populair werden. De film zorgde voor nieuwe spanning, door de levende doden voortaan snel te laten rennen in plaats een beetje te laten schuifelen. Klinkt simpel, maar voor de zombiefilm was dit een regelrechte doorbraak!

In 28 Days Later wordt Jim (Cillian Murphy in zijn doorbraakrol) wakker in het ziekenhuis, en ontdekt dat de wereld min of meer vergaan is. Veel mensen zijn doorgedraaid door een dodelijk virus dat iedereen hyperagressief maakt. Samen met andere mensen zoekt hij veiligheid bij het leger, maar de soldaten hebben andere plannen; die willen alleen de vrouwen ‘redden’.

In het vervolg, 28 Weeks Later (2007), richt Don (Robert Carlyle) veel ellende aan als hij geïnfecteerd wordt in een ‘safe zone’. Een kleine groep soldaten probeert een stel kinderen te redden die immuun lijken voor het virus. Sindsdien bleef het lange tijd stil, omdat er over de rechten op de film nogal geruzied werd. Dit duurde zo lang dat Garland en Boyle het er maar bij lieten, hoewel ze soms nog wel over een mogelijke sequel praatten.

28 Months Later?

In 2015 hadden ze al een aantal ideeën, die ze toen niet wilden delen ‘omdat ze dan meteen in The Walking Dead zouden terugkeren’. Dat was een kleine steek onder water omdat de comicserie op precies dezelfde manier begon als 28 Days Later. De gesprekken waren niet tevergeefs, zo blijkt nu! Het stel komt binnenkort bij elkaar om écht te beginnen aan een nieuw deel in de reeks.

Garland schreef en regisseerde in de tussentijd de prima sciencefictionfilms Ex Machina en Annihilation. Dit jaar is hij sowieso nog bezig met een nieuwe televisieserie: Devs. Hierin onderzoekt een wantrouwige medewerkster van een softwarebedrijf waar haar werkgever precies mee bezig is. Ze ontdekt dat haar baas mogelijk achter de dood van haar vriend zit.

Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire, The Beach) werd gestrikt als regisseur voor de nieuwe James Bond-film, maar stopte al vrij snel met zijn werk. Boyle had een andere visie op de Britse spion, en werd vervangen door Cary Fukunaga (Beasts Of No Nation, True Detective).

Boyles nieuwste film, Yesterday, gaat op 27 juni première. In deze muzikale comedy wordt Himesh Patel wakker in een wereld waarin niemand de muziek van The Beatles kent. Door de hits van de Fab Four na te spelen wordt hij de populairste artiest ooit!

Aan wat voor termijn we moeten denken qua ’28 Months Later’ is helaas nog niet bekend. Het is wél fijn om te weten dat het idee nog steeds springlevend is!

Lees verder