De 5 slechtste Nederlandse horrorfilms

Zombibi

Horror is een onvergeeflijk genre: als het mis gaat, gaat het vaak meteen goed mis. Dat is met films uit Nederland niet anders, blijkt uit deze gruwelijke missers.

 

5. Sl8n8

Een studente journalistiek met gevoel voor bovennatuurlijke zaken, gespeeld door Victoria Koblenko, heeft haar vader voor haar neus zien verongelukken. Dat gaat een rol spelen als ze met een groep vrienden een bezoek brengt aan verlaten mijnen. Je zou zeggen dat haar zesde zintuig haar toch wel zou waarschuwen voor zoiets stoms als onder de grond kruipen met mensen die zich vermaken met een ouija-bord en xtc-pillen, maar nee. Ook het bloedvergieten dat daarna begint, getuigt van weinig inspiratie.

4. Doodeind

Victoria Koblenko is weer van de partij als één van de zeven vrienden die in deze film bij wijze van reünie op vakantie naar Schotland gaan. Dan wordt een gezellig avondje bij het kampvuur verstoord door een roedel razende rottweilers. Maar daar blijft het niet bij wat betreft gruwelijke toestanden. Een slasherfilm hoeft echt geen originaliteitsprijzen te winnen, maar de manier waarop hier veel betere films uit Hollywood worden geplagieerd, gaat echt te ver. De makers van The Blair Witch Project en The Ring hoefden hun advocaten niet te bellen, want de film flopte zo dik dat er toch niks te halen viel.

3. Zombibi

Amsterdam is de sigaar als er een satelliet neerstort waar een groen goedje uit lekt. In no-time wemelt het van de zombies, die smachten naar mensenvlees. Aziz (Yahya Gaier) wil zijn scharrel redden, die vastzit in een hoog gebouw. Hij krijgt daarbij hulp van een groepje andere overlevenden. Tenminste, als ze niet afdwalen om een bankoverval te plegen of andere dingen te doen die geen mens zich in z’n hoofd zou halen tijdens een zombie-invasie. Ten faveure van een goede grap is veel te verteren, maar er zijn grenzen.

2. De Johnsons

Het verhaal van dit oudje is zo gestoord, dat je meer zult lachen dan griezelen. Tijdens een kampeertripje worden een moeder en dochter belaagd door een groep ontsnapte psychopaten. Zij blijken het resultaat zijn van de eerste reageerbuisbevruchting, met behulp van een embryo van de kwade indiaanse god Xangadix. De ernst waarmee dit gepresenteerd wordt, is ongelofelijk. Het slot slaat wat dat betreft alles.

1.Intensive Care

Er kan er maar één de allerslechtste zijn en de kans dat Intensive Care door een andere film wordt verlost van die twijfelachtige eer, is miniem. Een chirurg is na een jarenlange coma veranderd in een moordlustig monster. Hij ontsnapt uit het ziekenhuis, wacht de halve film in de bosjes en probeert dan de personages van Nada van Nie en Koen Wauters koud te maken. Wat volgt zijn werkelijk belachelijke slachtpartijen, suffe comedy en acteerwerk om je te bescheuren.

Gelukkig maken we in Nederland ook goede horrorfilms!

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.