De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

Door Alie Sierkstra
B&B Vol Liefde

Vanavond is de grote finale van B&B Vol Liefde! Om de uren tot de uitslag door te komen, zetten we graag de beste momenten uit de datingshow voor je op een rijtje.

13. Het ‘wauw’-effect van Bert

Bert versleet maar liefst vijf vrouwen in B&B Vol Liefde, waaronder Annemarie. De reden dat zij haar koffers moest pakken? Bert miste het 'wauw-effect', zoals hij dat lekker bot wist te brengen. Annemarie hield zich in eerste instantie groot… maar toen ze zich even terugtrok op haar kamer, kwam de man met de hamer alsnog langs. "Het is nooit leuk om te horen dat je niet leuk bent", zei ze in tranen. Arme, Annemarie.

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

12. De komst van nummer vijf, lekker wijf

We zeiden het net al: maar liefst vijf vrouwen kwamen langs in de B&B van Bert. De laatste was Froukje. En haar entree maakte meteen indruk: Nummer vijf, lekker wijf”, hoorden we hem met een grote glimlach zeggen.

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

11. De koude oorlog bij Bert

We gaan straks nog wat dieper in op de bijzondere relatie tussen Bert en Romana. Eerst echter een blik op de koude oorlog die de blondine deed herleven! Dat zit zo: in eerste instantie leek Romana helemaal niet zo onder de indruk van de norse Bert… De komst van vrouw nummer twee, Ysolde, veranderde de boel echter drastisch. Romana werd zowaar een beetje bezitterig en kon het niet laten een paar flinke sneren over het uiterlijk van haar concurrente te maken. Botox, anyone?

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

10. Dit ongelukje bij Roxanne

Beste vriend Vincent kwam een borrel halen bij B&B Vol Liefde-deelnemer Roxanne. En passant wist hij Mitch en Rox om te praten tot een stukje acrobatiek… met een nogal onthullende uitkomst!

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

9. Roosje!

We zijn tijdens het kijken van B&B Vol Liefde zelf ook smoorverliefd geworden… op het hondje van Caroline!

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

8. Deze hilarische fout bij Jacob

Het werd snel duidelijk dat er geen liefde zou opbloeien tussen Jacob en zijn vier vrouwen. De dames konden het beter met elkaar vinden dan met de B&B-eigenaar en lieten dat duidelijk merken. Op een gegeven moment sloten ze hem zelfs letterlijk buiten… met een onbedoeld hilarisch bordje.

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

7. Team Mo

Vincent zorgde voor een van de spannendste cliffhangers in B&B Vol Liefde. Lange tijd dachten we dat Vincent en Monique voor elkaar gemaakt waren… Maar toen kwam Sophie! Vincent: “[Monique] kan niet zo goed opschieten met Sophie, wat haar niet helemaal siert. En dat reageert ze ook weer op mij af. Ze is heel fel op mij. (…) Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat ik met geen enkele dame overblijf.

Benieuwd of het uiteindelijk toch nog goed is gekomen tussen Vincent en Monique? En hoe het de andere kandidaten vergaan is? Je leest de volledige uitslag van B&B Vol Liefde hier!

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

6. Huishoudster Marianne

Jacobs vrouwen hadden eerst een kijkje op zijn personeelslid Marianne. Op zich ook niet zo verwonderlijk... De dames waren nog maar de drempel over of ze werden al geconfronteerd met de blote billen van de huishoudster. Zij ging in haar lunchpauze even lekker zonnen aan het zwembad. Uiteraard in string!

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

5. Bert and Breakfast

De kijkers hadden misschien niet zoveel op met Gwen, maar wij vonden het lachebekje wél hartstikke leuk! Ze was altijd vrolijk en gaf supertoffe cadeautjes, zoals dit Bert and Breakfast-schort.

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

4. Een emotionele Bert

Laten we wel wezen: Bert is een enorm botte boer… maar blijkbaar wel eentje met een klein hartje. Toen Romana haar koffers pakte, was Bert behoorlijk van slag. Hij vond het daarom ook moeilijk om Gwen aandacht te geven. “Gwen is ook wel iemand die lichamelijk contact zoekt. Ik merk dat ik me daarvoor afsluit. Dat vind ik niet leuk, maar ik kan niet anders. Voor mij lukt het op dit moment gewoon niet anders.” En toen kwamen de tranen… Die gelukkig gedroogd werden met een knuffel van de hond.

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

3. De awkward momenten bij Jacob

De twee weken die Jacob en zijn vrouwen noodgedwongen samen in quarantaine doorbrachten, waren gevuld met awkward momenten. Zo nam Jacob bijvoorbeeld geen blad voor zijn mond toen hij Anita ondervroeg over haar datinggeschiedenis en was zijn surfshow ook allesbehalve een daverend succes. Ongemakkelijker dan toen Jacob zijn kat meenam naar de yogales werd het echter niet. “Ik vond het heel flauw”, verzuchtte Monica. Wanneer Jacob ook nog eens heel andere oefeningen begon te doen én haar voor de zoveelste keer “Monique” noemde, was ze er klaar mee: “Eigenlijk is het gewoon een klein kind dat om aandacht vraagt.

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

2. Het afscheid van Romana

Plotseling was Romana er helemaal klaar mee. Ze werd namelijk doodmoe van Gwen. Bert gaf aan dat hij dat jammer vond dat ze ging, zeker als Gwen de reden was… Romana besloot Bert daarop nog even voor het blok te zetten: “Of [Gwen] moet gaan. Zeg het maar.” Bert wist duidelijk niet wat ie met die opmerking aan moest: “Dan kom je op een vlak…” Zijn zin afmaken, kon ie echter niet. “Geintje”, zei Ramona vlug. En dat vonden de kijkers niet zo chic

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

1. De bromance bij Debbie

En dan het beste moment van B&B Vol Liefde. We keren nog een keer terug naar Debbie. Verrassend genoeg konden concurrenten Melvin en Pascal het enorm goed vinden. Wat heet: ze hadden een grotere klik met élkaar te hebben dan met Debbie! Dat uitte zich bijvoorbeeld in een avondje lekker gamen op de PlayStation 4 van Pascal. Een bromance voor in de geschiedenisboeken.

De 13 beste momenten van B&B Vol Liefde

Vanavond 26 augustus volgt de grote ontknoping van B&B Vol Liefde. Je ziet de finale rond 20:30 uur op RTL 4. Vooruitkijken doe je bij Videoland.

Heb jij ook zo genoten van de datingshow? In dat geval hebben we goed nieuws voor je: RTL 4 zoekt alweer nieuwe kandidaten voor het tweede seizoen!