Dahmer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dahmer

8 series om te kijken na Dahmer

|
|

Laatste update:

De Netflix-serie Dahmer is een enorme hit, maar omdat het verhaal is afgerond, hoef je geen tweede seizoen te verwachten. Niet getreurd, er zijn nog genoeg spannende series over serial killers, waarvan sommigen net als Jeffrey Dahmer echt bestonden!

Lees ook onze recensie van Monster: The Jeffrey Dahmer Story en de ophef waardoor Netflix een aanpassing heeft gemaakt.

1. The Fall - Netflix, Videoland, Prime Video

De politie in Belfast zit met de handen in het haar omdat een seriemoordenaar ze constant ontglipt. Daarom vliegen ze een vooraanstaande crimineel psycholoog in, gespeeld door Gillian Anderson. Zij ontdekt al gauw dat de moordenaar gewoon een ogenschijnlijk normaal leven lijdt in de Ierse hoofdstad. The Fall laat tevens zien hoe de moordenaar, gespeeld door Jamie Dornan, een goede vader en echtgenoot probeert te zijn.

2. Dr. Death – Viaplay

Als je niet bang voor operaties, dan word je dat zeker wel na Dr. Death. Joshua Jackson speelt een chirurg die schijnbaar een paar rampzalige fouten maakt tijdens standaard operaties. Daardoor belanden zijn slachtoffers zomaar in een rolstoel of overlijden ze zelfs op de operatietafel. Twee andere artsen, gespeeld door Alec Baldwin en Christian Slater, zien een patroon. Of hij is de slechtste chirurg van de VS, of deze persoon wil bewust zijn patiënten vermoorden!

3. The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story - Disney+

Ja joh, vermoord gewoon een wereldberoemd mode-icoon, waarom niet! Seriemoordenaar Andrew Cunanan deed precies dat bij Gianni Versace en in het tweede seizoen van American Crime Story wordt het nagespeeld. Met Penélope Cruz als zus Donatella Versace. Deze serie komt ook uit de koker van Dahmer-bedenker Ryan Murphy en is weer net zo stijlvol en gewelddadig. 

4. Des - HBO Max, NPO Plus

David Tennant speelt de Britse seriemoordenaar Dennis Nilsen, die 15 mensen vermoordde. Hij lijkt volledig mee te willen werken met de politie en de rechtszaak, of zit er een addertje onder het gras? Zoekt de moordenaar bewust een groot publiek? Het verhaal lijkt te bizar om waar te zijn, maar is wel degelijk echt gebeurd. 

5. Dexter - NPO Plus

Wat doe je als je voor de forensische afdeling werkt van de politie maar tegelijkertijd zelf een seriemoordenaar bent? Dexter verkent dit scenario en doet het in stijl! Alles in het leven van Dexter Morgan. (Michael C. Hall) is een façade om zijn moordlust te verbergen. Met zijn stiefvader heeft hij ooit een set regels bedacht voor wie zijn slachtoffers mogen zijn. Hij denkt dat hij daardoor een soort antiheld is, maar hij is niet de enige seriemoordenaar die deze illusie heeft.

6. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – Netflix

Geen serie, maar voor deze brute film maken we graag een uitzondering. Ted Bundy is een van de beruchtste seriemoordenaars uit de Amerikaanse geschiedenis, maar velen konden het lange tijd niet geloven, waaronder zijn vriendin Liz. Zij wordt gespeeld door Lily Collins in Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, terwijl hunk Zac Efron de knappe seriemoordenaar vertolkt. De waargebeurde thriller volgt Liz en haar confrontatie met de duistere waarheid.

7. The Staircase - HBO Max

De Petersons uit North Carolina lijken het ideale gezin te zijn, maar dan wordt ma Kathleen Peterson (Toni Colette) dood en volledig in elkaar geslagen thuis gevonden. Colin Firth speelt de vader Michael Peterson en is gelijk de hoofdverdachte. De kinderen geloven er niets van dus ze bouwen een stevige verdediging op in de rechtszaal. Alleen dan blijkt pa Peterson toch wat skeletten in de kast te hebben. Is het wel zo gek om hem als moordenaar te zien?

8. Mindhunter – Netflix

Vroeger was iedere moordenaar gewoon knettergek en werd hij of zij in de gevangenis getrapt om weg te rotten. Mindhunter speelt in de jaren 70 af en gaat over de eerste stappen van de FBI om gevangen seriemoordenaars te analyseren. Vaak geven ze unieke perspectieven in hoe andere moordenaars en psychopaten denken. Lopende moordzaken worden daarmee opgelost! Holden Ford (Jonathan Groff) kan zich alleen zo goed in de geest van de seriemoordenaar verplaatsen, dat hij bang is om er zelf een te worden. De serie is ook iconisch doordat de hoofdpersonages echt bestaande killers zijn, zoals Charles Manson.

Zoek je gewoon de allerbeste series op Netflix? Bekijk onze persoonlijk lijst hoogtepunten!

Lees verder