Evan Peters als Jeffrey Dahmer in Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Evan Peters als Jeffrey Dahmer in Monster: The Jeffrey Dahmer Story
Ophef

Netflix grijpt in na kritiek op Jeffrey Dahmer serie

|
|

Laatste update:

Netflix heeft het label ‘lhbti+’ verwijderd bij de serie over de kannibalistische seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, na ophef vanuit de community. 

Hit

De nieuwe hitserie van Netflix (check hier onze recentie) is momenteel een van de best bekeken series. Het staat zelfs op plek 1 van beste seriedebuut in de eerste week met maar liefst 196,2 miljoen kijkersuren. De serie vertelt het verhaal van de ‘Milwaukee Cannibal’, gespeeld door Evan Peters, die tussen 1978 en 1991 17 jonge mannen vermoordde.

 

Gruwelijk

Zijn 17 slachtoffers werden voornamelijk opgepikt bij uitgaansgelegenheden voor homo’s. Waarna hij ze martelde en op gruwelijke wijze om het leven bracht. Vervolgens had hij seks met de dode lichamen en at hij delen van hen op. 

Ophef

Het feit dat hij homo was zorgde ervoor dat de serie het label ‘lhbti+’ kreeg. Dit resulteerde er in dat de kijkers van programma’s als Queer Eye en RuPaul’s Drag Race de serie over de psychopaat aanbevolen kregen. Wat vervolgens voor veel boze reacties zorgde op social media. Daarom heeft Netflix besloten het label toch maar weg te halen. 

Bron: ANP / Veronica Superguide

Monster: The Jeffrey Dahmer Story is nu te zien op Netflix.

Lees verder