The Devil Wears Prada, Burn After Reading en Not Another Teen Movie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Devil Wears Prada, Burn After Reading en Not Another Teen Movie

10 serieuze acteurs die meer komische rollen moeten spelen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Ruben Praster

Hollywood zit vol met hilarische acteurs en dat zijn niet altijd de komieken. Deze 10 serieuze acteurs en actrices hebben een hele grappige kant en die mogen ze wel wat vaker laten zien in komische rollen.

10. Tom Hardy

Laten we eerlijk zijn, zonder Tom Hardy was superheldenfilm Venom niet veel beter geweest dan Green Lantern of het Daredevil fiasco met Ben Affleck. Hij had zelf ook wel door dat de film niet te serieus genomen moest worden en speelde journalist Eddie Brock en buitenaardse parasiet Venom als een overdreven slapstick duo. Hardy deed dit zo voortreffelijk dat een vervolg niet uit kon blijven.   

9. Zoë Kravitz

De films en series van Zoë Kravitz zijn enorm uiteenlopend. Ze speelde in Young Adult sci-fi zoals Divergent, was een van de babes in Mad Max: Fury Road en maakte deel uit van de topcast van hitserie Big Little Lies. Meestal speelt ze een bijrol, maar in de comedyserie High Fidelity (te zien op Disney+) is ze voor de verandering de grote ster en krijgt ze eindelijk de kans om haar grappige kant te laten zien als single met een wanhopig liefdesleven.  

8. Chris Evans

We weten dat Chris Evans grappig is, dat liet hij al zien als Captain America. Hij zorgde voor wat luchtige momenten in de Avengers-films en veel van deze scènes groeiden weer uit tot populaire memes. Wie zijn carrière van het begin af aan gevolgd heeft, zal daar niet door verrast zijn. Evans' allereerste film was namelijk Not Another Teen Movie, een parodie op tienerfilms. Hij deed een hilarische imitatie van Freddie Prinze jr. uit She’s All That en had niet meer nodig dan een opgetrokken wenkbrauw om kijkers te laten schuddebuiken. 

7. Michelle Williams

Michelle Williams houdt van een uitdaging en ze speelt pas in een film als het een duister verhaal is, waar zij haar tanden in kan zetten. I Feel Pretty is de grote uitzondering. In deze romantische comedy speelt zij een oppervlakkig modepopje met een irritant babystemmetje. De flauwe film stelt weinig voor, maar Williams is een hilarisch lichtpuntje en haar personage verdient een spin-off.

6. Liam Neeson

Liam Neeson verraste vriend en vijand door na zijn vijftigste opeens een actieheld te worden. Daar is de topacteur nu een beetje te oud voor en sinds 2017 is hij officieel gestopt met knokfilms. Neeson heeft het in zich om iedereen nog een keertje versteld te doen staan, maar dit keer als komiek. In Ricky Gervais’ geniale comedyserie Life’s Too Short speelde hij een klein rolletje als zichzelf en toonde hij een ongekend talent voor droogkomische humor en het creëren van de meest ongemakkelijke momenten. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Mark Wahlberg

Mark Wahlberg is geen veelzijdig acteur en speelt meestal dezelfde ruige types, maar voor de filmkomedies Ted, The Other Guys en Daddy’s Home gaf hij een komische draai aan zijn bekende personage. Met Ted nam hij een van de grootste risico’s door een groot kind te spelen, dat zijn dagen slijt met zijn blowende teddybeer en nog steeds bang is voor onweer. Het is de meest opvallende rol van Walhberg en ook een van zijn leukste.

4. Brad Pitt

Je zult Brad Pitt niet snel in een comedy zien, daar is hij een té grote ster voor, maar zo nu en dan duikt hij wel op in een hele grappige bijrol. Hij stal de show als onverstaanbare bokser in Guy Ritchie’s meesterwerk Snatch en trok zijn lolbroek aan voor de komische misdaadfilm Burn After Reading. In dit pareltje van de gebroeders Coen speelt Brad een glansrol als domme sportschooljongen die geheime overheidsinformatie onder ogen krijgt.

3. Meryl Streep

Wanneer er een nieuwe film met Meryl Streep uitkomt, weet je dat de topactrice weer genomineerd zal worden voor een Oscar. Keer op keer speelt zij de sterren van de hemel en dat doet ze niet alleen in intense dramafilms, maar ook in luchtige romcoms zoals Mamma Mia! en The Devil Wears Prada. Streep neemt haar komische rollen zó serieus dat ze zelfs voor haar rol als het Prada dragende ijskonijn Miranda Priestly een Oscarnominatie binnen wist te slepen.

2. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio is de koning van de memes en dat terwijl hij zelden een grappige rol speelt. Maar verborgen onder zijn serieuze prijswinnende performances schuilt een geniale komiek. Daar zagen we vlagen van in The Wolf of Wall Street. Als doorgesnoven zakenman gaat DiCaprio heerlijk over the top, met als hoogtepunt een sterk staaltje slapstick wanneer hij na een overdosis verdovende middelen richting zijn auto kruipt.

1. Tom Cruise

Het indrukwekkende cv van Tom Cruise is een aaneenschakeling van prijswinnende dramafilms en ijzersterke blockbusters. Net zoals Wahlberg neemt Cruise niet heel veel risico’s en blijft hij in zijn succesvolle comfort zone. Voor goede vriend Ben Stiller maakte hij een uitzondering en in Stiller’s Tropic Thunder ging Cruise los als Les Grossman, de filmproducer from hell. Tom Cruise is volkomen onherkenbaar in een fatsuit en liet zich zelfs extra grote nephanden aanmeten om zo grotesk mogelijk te zijn. Hij heeft duidelijk de tijd van zijn leven en geniet ervan om eventjes een compleet andere rol neer te zetten.  

Brad Pitt en Leonardo DiCaprio waren niet altijd wereldsterren en voordat zij beroemd waren, maakten zij de meest foute reclames

Lees verder