¡Si! Encanto staat nú op Disney+

Encanto
© Walt Disney Company

Het is bijna Kerst, maar ondanks dat (of juist daardóór!) verlangen veel mensen naar een tropisch klimaat en kleurrijke omgevingen. Als je Disney+ hebt, dan kun je vanaf vandaag kijken naar de nieuwe animatiefilm Encanto!

Encanto draait om de familie Madrigal, die vlucht uit oorlogsgebied. Met een magische kaars toveren ze een bijzonder huis dat de familie beschermt en er ontstaat zelfs een heel dorp rond het ‘casita’. Alle leden van de familie Madrigal hebben superkrachten, behalve de jonge Mirabel (Stephanie Beatriz). Mirabel ontdekt echter dat er scheurtjes in het magische huis ontstaan en gaat op onderzoek uit.

Encanto is kleurrijk en mierzoet

Encanto valt op door de schitterende, kleurrijke animatie, het mierzoet verhaal én muziek van Lin-Manuel Miranda. Helaas ging Encanto op 24 november in première, en werd er twee dagen later bekendgemaakt dat alle bioscopen om 17:00 uur dicht moesten. Treurig, maar het is alsnog fijn dat de film nu op Disney+ te zien is.

Het zou ook best kunnen dat de bioscopen na de huidige lockdown alsnog besluiten om de film aan te bieden, maar nu Encanto op Disney+ staat lijkt die kans ons een stuk kleiner.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.