Lockdown: bioscopen dicht

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lockdown: bioscopen dicht

Nederland in lockdown: bioscopen, theaters dicht

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het demissionaire kabinet wil vanaf zondag 19 december een lockdown invoeren. Dit melden de NOS en RTL Nieuws. De zorgen over de snelle verspreiding van de nieuwe omikron-variant van het coronavirus zijn zó groot dat bijna alle openbare gelegenheden en winkels de komende weken sluiten.

Voor filmliefhebbers betekent dit dat ze voorlopig weer even niet naar de bioscoop kunnen. Vanaf 28 november moesten alle films al om 17:00 uur afgelopen zijn, waarna de bios, horeca en niet-essentiële winkels sloten. De nieuwe maatregelen gelden in eerste instantie tot vrijdag 14 januari.

Bioscopen wachten op bevestiging

De nieuwe maatregelen gaan naar verluidt op zondagochtend 05:00 uur in: de kans om nog snel even Spider-Man te checken is dus helaas verkeken… Bioscoopketens als Pathé zeggen nog op de officiële aankondiging van de maatregelen te wachten voordat ze besluiten wat ze met reserveringen doen.

Om 19:00 uur is er een nieuwe persconferentie waarin de maatregelen officieel aangekondigd worden. In de tussentijd slingeren we deze hit van Henny Huisman maar weer eens aan.

Lees verder