Henny Huisman covert zijn hit Snuitje

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Henny Huisman covert zijn hit Snuitje

WTF: Henny Huisman zingt verbijsterend ‘Coronavirus’-lied

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Veel BN’ers nemen tijdens de coronacrisis extra stappen om het goede voorbeeld te geven, of mensen een hart onder de riem te steken. Henny Huisman draagt óók zijn steentje bij, met een nieuwe versie van zijn hit Snuitje. Of het het gewenste resultaat heeft? We zijn er niet helemaal zeker van.

In een intieme ambiance trakteert Henny ons op… Coronavirus. Waar Henny in 1995 nog wilde dat zijn paardje snel huiswaarts keerde, smeekt hij het coronavirus anno 2020 om alsjeblieft op te hoepelen. “Coronaviiirus, waarom blijf je nou zo lang?”

Twitteraars lopen nog niet echt warm voor deze ‘gritty reboot’ van de klassieker uit onze jeugd.

Het origineel behaalde in 1995 plaats 36 in de Top 40, maar op één of andere manier kent iedereen het nog, omdat Snuitje ook wel eens voorbijkwam in de Mini Playbackshow. Tegenwoordig hoef je schijnbaar nog maar drie exemplaren te verkopen om in de Top 40 te staan, maar zelfs dat wordt op deze manier een bijzonder grote opgave.

Henny Huisman zit momenteel even in de hoek waar de klappen vallen. De programmamaker had het laatst ook al aan de stok met Algemeen Dagblad-columniste Angela de Jong, die het programma Waar Is Dat Feestje? met gekrulde tenen bekeek. Met dit soort acties verwachten we dat hij ook nog wel even in hetzelfde hoekje blijft zitten.

Lees verder