Recensie The Witcher: Blood Origin – 'Henry Cavill wordt nu al gemist'

The Witcher: Blood Origin speelt zich ruim duizend jaar voor de avonturen af van monsterjager Geralt of Rivia. Na het derde seizoen stopt Henry Cavill met de hoofdrol en vervangt Liam Hemsworth hem. Deze miniserie bewijst al dat Henry’s gemis pijn gaat doen.

The Witcher: Blood Origin

Monsters maar ook mensen horen oorspronkelijk helemaal niet thuis in de wereld van The Witcher. Duizend jaar geleden zorgde een groep hebzuchtige elfenmagiërs voor een fusie van verschillende werelden, The Conjunction of the Spheres. Daardoor stroomden mensen en de gruwelijkst denkbare monsters de fantasievolle wereld in.

Van monsters naar Witchers

The Witcher: Blood Origin laat zien hoe de elfen het zo enorm hebben verpest. Ook krijg je een glimp van de allereerste monsterjager, die al wat wegheeft van de geelogige Witchers zoals we die uit de eerste Netflix-serie kennen.

The Fellowship of the Witcher

Maar boven alles krijg je mee dat The Witcher: Blood Origin haast heeft. Heel erg veel haast zelfs. In de vier afleveringen wordt een verhaal - met kop en staart - verteld dat met zijn schaal niet onderdoet voor The Rings of Power of House of the Dragon. Een grote groep avonturiers wordt door het lot samengebracht en strijdt tegen het kwaadaardig elfenrijk, dat met de levensgevaarlijke magie andere werelden wil veroveren.

The Witcher: Blood Origin
© Susie Allnutt

Te weinig persoonlijkheid

Het ziet er over het algemeen heel fraai uit en er zijn genoeg knappe gevechten, maar echte binding met de hoofdrolspelers krijgt je niet. Daarvoor heeft het verhaal te veel haast om af te ronden. Zelfs acteerveteranen zoals Michelle Yeoh en Lenny Henry kunnen maar weinig persoonlijkheid in hun personages stoppen. Een charismatische showsteler, zoals Henry Cavills Geralt, ontbreekt. Wat daardoor overblijft is een prima miniserie om tijdens Kerstmis te bingen en al voor Nieuwjaar te vergeten. Misschien dat Netflix daarom Blood Origin maar vier afleveringen gaf.

Conclusie

The Witcher: Blood Origin is vooral voor fans van de boeken een feestje omdat je ziet hoe de fantasiewereld aan zijn monsters en Witchers komt. De rest zal zich vergapen aan de spectaculaire gevechten en special effects, maar uren na de aflevering al vergeten zijn waar Blood Origin over gaat.

The Witcher: Blood Origin is te zien op Netflix. 

Nog meer fantasy