Recensie Boo, Bitch – Een geestige comedyserie met twee toppers

Boo, bitch
© KEVIN ESTRADA/NETFLIX

De comedyserie Boo, Bitch heeft meer te bieden dan alleen een geinige titel. In de geestige Netflix Original krijgt Lana Condor na haar glansrol in de To All the Boys-trilogie opnieuw de kans om te shinen en dat doet ze voortreffelijk. Maar ook haar tegenspeelster is een talent om in de gaten te houden.

Twee muurbloempjes besluiten voor het eerst naar een feestje te gaan, dat hadden de tieners beter niet kunnen doen, want de avond eindigt met een dodelijk ongeluk. De dag daarna ontdekt Erika (Lana Condor) dat zij is overleden en als spook ronddwaalt op aarde. Samen met beste vriendin Gia (Zoe Margaret Colletti uit Only Murders in the Building) gaat zij op zoek naar antwoorden. Want hoe kan het dat iedereen haar nog steeds ziet? En wat moet Erika doen om in het hiernamaals te komen?

Van muurbloempje naar bitch

De meiden komen tot de conclusie dat Erika, die nooit werd opgemerkt door haar klasgenoten, populair moet worden. Om in het hiernamaals te komen, moet ze eerst gaan leven en dat begint met het zoenen van haar crush Jake C. (Mason Versaw). Het plan slaagt, maar Erika vindt het wel heel fijn om opeens populair te zijn en begint zich langzaam te ontwikkelen tot een hele arrogante bitch.

 

Moderne versie van Mean Girls

Boo, Bitch begint als een kopie van Netflix-film Afterlife of the Party, waarin een feestbeest sterft en pas naar de hemel mag als ze haar aardse zaakjes op orde krijgt, maar ontwikkelt zich al snel tot een moderne versie van Mean Girls. Met messcherpe grappen wordt het leven van de oppervlakkige high schoolers belachelijk gemaakt. Wanneer Erika bijvoorbeeld een negatieve comment op TikTok krijgt, is gelijk haar hele dag verziekt en wanneer überbitch Riley (Aparna Brielle) als enige de kleur midnight blue wil dragen, luistert iedereen braaf naar de gemene meid.

Boo, Bitch
© ERIK VOAKE/NETFLIX

Onschuldige blikken en een neppe glimlach

Die grappen zouden niet half zo hilarisch zijn zonder de getalenteerde cast, die de serie naar een hoger niveau tilt. Lana Condor en Zoe Margaret Colletti hebben een uitstekende chemie en overtuigen als beste vriendinnen. En wanneer Lana een bitch moet spelen, pakt ze flink uit. Met onschuldige blikken en een neppe glimlach zegt ze de gemeenste dingen en de actrice maakt het geloofwaardig dat lieve Erika uit kan groeien tot een leeghoofdige fashionista.

 

Vergeten vriendin

Ook Zoe is een jong talent om in de gaten te houden en als vergeten vriendin Gia zorgt zij voor een aantal emotionele momenten in de serie. Want naast de bijtende satire is Boo, Bitch vooral een verhaal over vriendschap en het verliezen van je beste vriendin. En houd een pak zakdoekjes bij de hand voor de laatste aflevering; dat is echt een tranentrekker. Daarnaast weet het verhaal ook nog te verrassen met een opvallende plotwending, wat zorgt voor iets meer diepgang.

Boo, Bitch
© ERIK VOAKE/NETFLIX

Conclusie

Het idee achter Boo, Bitch is geinig, maar verre van origineel. Dat de serie toch een genot is om naar te kijken, komt door de scherpe grappen en de twee voortreffelijke hoofdrolspeelsters. Met acht afleveringen van amper een half uur is de Netflix Original ook ideaal om te bingewatchen met je beste vriendin.

Boo, Bitch is te zien op Netflix.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Nog meer Netflix