Recensie Hello, Goodbye and Everything in Between – Een lief tussendoortje

Hello, Goodbye and Everything in Between

De romantische tienerfilm Hello, Goodbye and Everything in Between duurt amper anderhalf uur. Dat lijkt kort, maar de speelduur is precies lang genoeg voor het lieve verhaaltje, dat weinig te melden heeft.

De afgelopen jaren heeft Netflix heel wat tijd en geld geïnvesteerd in romantisch tienerdrama. Bijna ieder interessant Young Adult-boek kreeg een verfilming en dat ging gepaard met een lading sequels. Met To All the Boys I’ve Loved Before had Netflix goud in handen, maar The Kissing Booth was na het tweede deel al uitgekust. Hello, Goodbye and Everything in Between past prima in dit rijtje, maar het is te hopen dat er geen vervolg komt, want meer dan een charmant filmpje van anderhalf uur zit er echt niet in.

Relatie met een einddatum 

Clare (Talia Ryder) en Aidan (Jordan Fisher) leren elkaar kennen op een feestje en zij maakt gelijk duidelijk dat ze geen zin heeft in een lange relatie. Haar ouders zijn gescheiden en over een jaartje gaat zij studeren, dus meer dan een paar maanden daten zit er niet in. Aidan vindt dat prima en de twee sluiten de deal dat ze het uitmaken op de dag voordat ze gaan studeren. Wanneer die dag komt, houdt het stel zich aan die afspraak, maar eerst verrast Aidan zijn geliefde met de meest perfecte date ooit.

 

Schattig stel

Het verliefde koppel maakt een trip down memory lane en ze gaan langs alle plekken die belangrijk zijn geweest in hun relatie. Het grote nadeel voor de kijker is dat je daar amper iets van mee hebt gekregen. In een flashback wordt even snel getoond hoe hun eerste date eruitzag en waarom een bezoekje aan een ijsbaan zo belangrijk is. Maar je ziet het voor het eerst en de momenten maken daardoor weinig indruk. Het is gewoon een schattig stel dat leuke dingen doet. Het is cute, maar daar blijft het bij.

Hello, Goodbye and Everything in Between
© Michael Lewen/NETFLIX

Doe niet zo moeilijk!

Los van het einde is het verhaal redelijk voorspelbaar. Natuurlijk wil Aidan helemaal geen afscheid nemen van de liefde van zijn leven en ook Clare heeft twijfels over hun afspraak. Wanneer Aidan een poging doet de relatie te redden, komt er een beetje drama in het verhaal, maar dat maakt weinig indruk. Ze hebben zelf het pact gesloten om voor het studeren uit elkaar te gaan en niemand dwingt hen tot een break-up. Dus waarom doen ze zo moeilijk?

 

28-jarige scholier

Dat Hello, Goodbye and Everything in Between toch nog anderhalf uur weet te boeien, is te danken aan de charmante cast. Jordan Fisher schitterde als de gevoelige John Ambrose in To All the Boys P.S. I Still Love You en weet zich opnieuw kwetsbaar op te stellen in deze tienerfilm. Nieuwkomer Talia Ryder is ook een talent om in de gaten te houden en haar verliefde blikken geven Clare de nodige geloofwaardigheid. Dat is hard nodig ook want haar 28-jarige tegenspeler overtuigt niet langer als middelbare scholier.

Hello, Goodbye and Everything in Between
© Katie Yu/NETFLIX

Conclusie

Hello, Goodbye and Everything in Between doet een poging om de magie van To All the Boys I’ve Loved Before te evenaren en dankzij de leuke hoofdrolspelers slaagt de Netflix Original daar soms in. Maar het verhaal heeft ondanks het interessante uitgangspunt weinig te bieden en na anderhalf uur zwijmelen, ben je dit lieve tussendoortje direct weer vergeten.

Hello, Goodbye and Everything in Between is te zien op Netflix.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Nog meer tienerdrama op Netflix