Never Have I Ever seizoen 2

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Never Have I Ever seizoen 2

Recensie Never Have I Ever seizoen 2 – Een ijzersterk vervolg vol humor en oprechte personages

|
|

Laatste update:

Het nieuwe seizoen van Netflix-hit Never Have I Ever wil je direct de hele dag bingewatchen. Devi’s middelbare school-avonturen zijn opnieuw verslavend, hilarisch en oprecht.

Aan het einde van het eerste seizoen lieten we Devi achter tijdens haar zoen met nerd Ben terwijl ze een romantische voicemail kreeg van hunk Paxton. Nu denkt ze dat ze twee vriendjes heeft en dat ze dat wel kan combineren. Dat gaat, zoals je waarschijnlijk wel verwacht, grandioos mis.

Devi is onsympathiek

Devi was in het eerste seizoen best een onsympathiek personage en dat is in de nieuwe reeks nog steeds het geval. Ze doet vaak wat ze zelf wil, houdt weinig rekening met anderen en krijgt flinke ruzies met de mensen om haar heen. Toch maakt dit de serie niet irritant. Het is het echte leven. Ze leert ervan, probeert beter haar best te doen en doet het nog een paar keer fout tot ze het uiteindelijk goed doet.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Diepgaande typetjes

Devi is niet het enige herkenbare en realistische personage, ook de mensen om haar heen hebben voldoende diepgang. Vaak zijn young adult-series redelijk eentonig en blijven veel typetjes eendimensionaal, zoals de nerd, de jock en het theaterkind. Dat is iets waar Mindy Kaling, maker van Never Have I Ever en bekend van The Office, lekker tegenin gaat. Die typetjes zijn er nog steeds, maar krijgen voldoende karakterontwikkeling.

Bijpersonages zijn geen bijpersonages

Ieder bijpersonage heeft echt zijn eigen leven en verhaal. Fabiola worstelt met haar nieuwe queer-identiteit. Devi’s nicht krijgt niet dezelfde waardering als haar collega’s op haar nieuwe werk. En Paxton krijgt zelfs een eigen, diepgaande aflevering. (Extra leuk: die wordt verteld door Gigi Hadid!) Kortom, het zijn eigenlijk helemaal geen ‘bijpersonages’, maar belangrijke smaakmakers. 

Recensie Never Have I Ever seizoen 2 – Een ijzersterk vervolg vol humor en oprechte personages

Absurdistisch realisme

Ondanks de echtheid van de personages heeft de serie hele onrealistische momenten. Er gebeuren regelmatig dingen die je in het echte leven nóóit zou meemaken. Dit geeft de tienerserie een absurdistisch laagje. Het zorgt voor een goede balans tussen het herkenbare realisme en de leuke gekheid die Never Have I Ever vooral is.

Woke en savage

Dat absurdisme gaat goed gepaard met de flinke dosis humor die de serie opnieuw goed weet te brengen. Vooral de voice-over van Devi’s afleveringen - oud-tennisser John McEnroe - is weer genieten. Wie de serie ook lekker luchtig houden, zijn Devi’s ‘woke’ en ‘savage’ docenten. In het echte leven zouden ze niet wegkomen met de dingen die ze doen en zeggen, maar in de serie zorgen ze voor veel hilariteit.

Recensie Never Have I Ever seizoen 2 – Een ijzersterk vervolg vol humor en oprechte personages

Nieuwe personages

Ook de toevoeging van de nieuwe personages doet de serie goed. Zo maken we kennis met Aneesa, een nieuwe Indiase leerling die Devi’s leven lekker opschudt. Daarnaast ontmoeten we Dr. Chris Jackson waar Devi’s moeder mee te maken krijgt op haar werk. Ze zorgen voor een frisse wind en zijn een leuke toevoeging aan de Never Have I Ever-cast.

Conclusie

Het ijzersterke tweede seizoen van Never Have I Ever is precies waar de fans van de serie op hebben gewacht. Een heerlijke dosis humor, met oprechte personages en een absurdistisch laagje. Laat dat derde seizoen maar komen!

Recensie Never Have I Ever seizoen 2 – Een ijzersterk vervolg vol humor en oprechte personages

Never Have I Ever is te zien op Netflix. 

Bekijk tijdens het wachten op het derde seizoen het pareltje Atypical

Lees verder