Dominic West als Charles in seizoen 5 van The Crown op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dominic West als Charles in seizoen 5 van The Crown op Netflix

'Koning Charles maakt zich zorgen om seizoen 5 The Crown'

|
|

Laatste update:

De populariteit van Koning Charles zat eindelijk in de lift na zijn troonsbestijging, maar nu het nieuwe seizoen van de Netflix-serie The Crown er bijna is, kan dat weleens veranderen. En dat zit Charles zelf bepaald niet lekker, suggereren bronnen rond het hof.

Ruziemaker

In het laatste seizoen van The Crown kregen we al een aardig voorproefje van de ruzies tussen Prince Charles en Princess Diana, bij wie het huwelijk al vanaf het begin niet lekker liep. Charles bleef lekker vreemdgaan met Camilla, terwijl Diana tot Charles' grote ergernis alle aandacht kreeg als ze samen ergens waren. En dat terwijl het toch vooral om hem moest gaan als troonopvolger. In het nieuwe seizoen, waarin Dominic West de rol van Charles overneemt van Josh O'Connor, zullen de toenemende spanning in het huwelijk en de uiteindelijke scheiding centraal staan. En iedereen die zich iets herinnert van de jaren 90 weet dat Charles daar niet echt lekker uitkwam.

 

Superfans

Je zou het misschien niet verwachten, maar kenneljk zijn sommige mensen op het paleis best fan van The Crown. Zo liet Prinses Eugenie, kleindochter van Queen Elisabeth zich eens ontvallen dat haar grootmoeder ook fan was van de serie. En die was haar dan weer aangeraden door diens zoon en schoondochter Edward en Sophie. Het is vooral sneu voor The Queen dat ze nooit zal weten hoe de serie afloopt. Charles is blijkbaar minder fan. Die maakt zich dus ernstige zorgen om zijn reputatie, omdat in het volgende seizoen het dieptepunt van zijn huwelijk met Diana in beeld wordt gebracht. Dat zeggen althans bronnen rond het hof tegen de Engelse krant The Telegraph.

Reputaties door het slijk

Volgens hetzelfde artikel zegt een vriend van Charles over de serie dat het de echtscheiding van het koppel 'exploiteert' en dat de producenten er niet voor terugschrikken om 'reputaties door het slijk te halen'. Seizoen 5 zou de kijker er aan herinneren dat ze Charles vroeger niet zo leuk vonden. Of dat is zo is zullen we volgende maand merken. Eerder werd ook al bekend dat Prins William niet erg gelukkig was met de serie. Op dit moment zijn de opnames bezig van het zesde en laatste seizoen, dat volgend jaar te zien moet zijn.

Het nieuwe seizoen van The Crown is vanaf 9 november te streamen op Netflix.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder