Prins William en Jemima Khan zijn niet blij met nieuwe seizoen The Crown

Door Redactie
Prinses Diana en Jemima Khan

Blimey! Zowel prins William als filmproducent en screenwriter Jemima Khan zijn niet blij met het aankomende vijfde seizoen van The Crowndat voor een groot deel in het teken staat van prinses Diana.

'Niet respectvol'

Jemima Khan is een vriendin van de overleden prinses Diana en werkte als screenwriter voor de Netflix-serie The Crown. Maar ze heeft haar werkzaamheden nu neergelegd, omdat ze niet blij is met de manier waarop er in de serie met het verhaal van Diana wordt omgegaan. Het vijfde seizoen behandelt de laatste jaren van de prinses, vóór haar auto-ongeluk in Parijs. Maar het verhaal wordt niet zo respectvol en medelevend weergegeven als ze had gehoopt, vertelt Jemima tegen de Sunday Times. Ze eiste naar eigen zeggen dat haar bijdrage en naamsvermelding zouden worden verwijderd. Jemima heeft nooit een contract getekend als schrijver, maar bracht wel een hoop informatie in.

Prins William en Jemima Khan zijn niet blij met nieuwe seizoen The Crown

Het beruchte interview

The Crown mag dan wel vele Emmy's hebben gewonnen, maar eerder al bleek dat ook prins William 'gefrustreerd' is over het aankomende seizoen. De seriezal namelijk een hele aflevering wijden aan het beruchte interview dat zijn moeder had met Martin Bashir van het BBC-programma Panorama, over haar huwelijk met prins Charles. Williams schijnt niet blij te zijn met de 'commercialisering' van het interview, al heeft hij er zelf nog niks over gezegd in het openbaar.

Op het uiteindelijke resultaat zullen we nog even moeten wachten, want seizoen 5 van The Crown is pas in november 2022 te zien. Dat is trouwens het één-na-laatste seizoen, want de hitserie stopt er na zes seizoenen mee.Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.