Dit is waarom The Crown stopt na seizoen zes

Dit is waarom The Crown stopt na seizoen zes

De makers van The Crown leggen uit waarom er nog maar twee seizoenen gemaakt worden. Ondanks dat we het jammer vinden dat de Netflix-hit na seizoen zes stopt, blijkt de reden daarvoor eigenlijk best wel logisch te zijn!

The Crown wil perspectief bieden

The Crown vertelt over het leven van de Britse royals. Het is echter niet de intentie van bedenker Peter Morgan om het complete levensverhaal van koningin Elizabeth en haar familie te behandelen. Producent Suzanne Mackie geeft tekst en uitleg aan Broadcast: “Peter heeft heel duidelijk uitgelegd dat er enige tijd overheen gaat voordat hij bepaalde gebeurtenissen goed kan duiden. Het kost minimaal tien jaar om een periode in een bepaald perspectief te kunnen plaatsen, om te begrijpen wat de betekenis is geweest van bepaalde zaken.

Win het weekend van je dromen!

De serie mag niet gekunsteld worden

De makers van The Crown willen de verhalen over het Britse koningshuis in een historische context plaatsen. Of beter: ze willen de gebeurtenissen duiden: “Peter zoekt onder de oppervlakte en probeert de nuances te vinden. Als hij van die formule afwijkt, verliest de serie die specifieke toon en duiding. We zijn bang dat de serie dan gekunsteld gaat aanvoelen.”

The Crown seizoen vijf komt eraan

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het vijfde seizoen van The Crown. Harry Potter-actrice Imelda Staunton zal voor de laatste twee seizoenen de rol van koningin Elizabeth overnemen van Olivia Colman. Helaas hebben we nog geen releasedatum voor je. Nu al op zoek naar lekker kijkvoer? Deze zeven series mag je als fan niet missen!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.