Zó duizelingwekkend duur is het nieuwe Stranger Things-seizoen

Stranger Things

Netflix moest de portemonnee flink Upside Down houden: het nieuwe Stranger Things-seizoen kost bakken met geld!

Volgens de Wall Street Journal, natuurlijk een zeer betrouwbaar en toonaangevend merk, betaalde Netflix voor seizoen 4 van de geliefde scifi-avonturenserie 30 miljoen dollar per aflevering. Dat komt neer op - houd je vast - 270 miljoen dollar (!) voor het seizoen.

Duurder dan Game of Thrones

Even ter vergelijking, om dat absurde bedrag nog wat absurder te maken: de 30 miljoen per aflevering is het dubbele van wat HBO neerlegde voor de episodes van het laatste seizoen van Game of Thrones. Het bedrag ligt ook een stuk hoger dan de eerdere seizoenen van Stranger Things. Voor de afleveringen in de vorige reeks zou Netflix nog onder de tien miljoen dollar hebben betaald. De streamingdienst wil volgens meerdere Amerikaanse media het bedrag van 30 miljoen dat de Wall Street Journal donderdag in een artikel noemt niet bevestigen, zo meldt het ANP.

Coronakosten

Stranger Things seizoen 4 is ook wel een... apart geval. Door de uitbraak van het coronavirus kwamen er opeens superveel beren op de productieweg. Netflix stopte half maart 2020 de opnames van alle series en films en kon de productie van Stranger Things pas een half jaar later hervatten. En wat ook meespeelt: de jonge cast groeide vanwege het succes van de serie door de jaren heen door naar een dikke AAA-status en dat betekent... véél meer loon. 'Eleven' staat nog net niet voor het aantal nullen dat Millie Bobby Brown op haar paycheck ziet verschijnen! Hoeveel dollar de castleden krijgen, is trouwens niet officieel bekend, maar we moeten uiteraard in de miljoenen denken.

Het eerste deel van het vierde seizoen van Stranger Things - ja, deze reeks wordt opgesplitst - is vanaf 27 mei te zien op Netflix. Check hier welke films en series nog meer naar Netflix komen in mei.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul, Roar en The Kardashians. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide