Tomb Raider keert terug! Nieuwe serie én film gepland

Tomb Raider was lange tijd één van de weinige ‘gamefilms’ die op behoorlijk wat succes kon rekenen. Archeologe Lara Croft krijgt binnenkort een nieuwe kans: in haar eigen serie op Amazon Prime! 

Angelina Jolie als Lara Croft in Tomb Raider

Jarenlang zaten films en series die waren gebaseerd op games nogal in het verdomhoekje, vanwege hun twijfelachtige kwaliteit. Door hits als Detective Pikachu, Sonic, Halo, Arcane en The Last of Us kijken we daar tegenwoordig een beetje anders naar. Het is óók goed nieuws voor fans van Tomb Raider: de avonturen van archeologe Lara Croft worden binnenkort (weer) bewerkt tot een serie én film!

Tomb Raider 3.0

Prime Video heeft een deal gesloten met Phoebe Waller-Bridge, bekend van o.a. Fleabag en de nieuwe Indiana Jones-film. De actrice/schrijfster gaat aan het werk met een Tomb Raider-serie. Mocht de serie een succes worden op Prime Video, dan hoopt Amazon het verhaal van Lara Croft uit te breiden met een film én mogelijk een nieuwe spellenreeks.

De magie van Phoebe

Tomb Raider was al eerder een succesvolle filmreeks met Angelina Jolie in de hoofdrol van archeologe Lara Croft. Recenter speelde Alicia Vikander een wat meer ‘realistische’ versie van de schattenjaagster, en deze film was een bescheiden succes. Er stond een sequel in de planning, maar dat project lag een tijdje stil waardoor filmmaker MGM de rechten op Tomb Raider verloor. Alicia Vikander nam afscheid van de rol, dus wie de nieuwe Lara Croft gaat spelen is nu nog onbekend.

Angelina Jolie maakte van Lara Croft een gewelddadige seksbom, terwijl de versie van Alicia Vikander meer op een ‘menselijke boksbal’ leek. Phoebe Waller-Bridge weet vrouwelijke rollen vaak behoorlijk interessant (en humoristisch!) te schrijven, dus de nieuwe Tomb Raider zou wel eens enorm gaaf kunnen worden.

Wanneer de nieuwe Tomb Raider-serie en -film verschijnen is nog niet bekend. Binnenkort verschijnt er wél een andere avonturenfilm met een wereldberoemde hoofdpersoon: Super Mario Bros.