The Last of Us nu al verlengd met een tweede seizoen

We zijn pas een paar afleveringen onderweg met The Last of Us op HBO Max, maar de streamingdienst heeft de hitserie nu al verlengd met een tweede seizoen. Dat komt door alle lovende reacties op de eerste twee afleveringen (lees hier onze recensie), waardoor we in ieder geval al kunnen uitkijken naar nóg meer afleveringen!

The Last of Us

Dat The Last of Us nú al een groot succes is, is al lang niet meer onbekend. De zombieserie is op de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon na de best bekeken serie op HBO Max in de VS. Na slechts twee weken heeft de populaire serie al groen licht gekregen voor een tweede seizoen. 

'The journey continues'

Op social media deelt HBO Max het fijne nieuws. "The journey continues", staat in de tekst onder de post. Ook Neil Druckmann (schrijver en regisseur van de originele games) laat van zich horen na de aankondiging van het tweede seizoen: "Ik ben vereerd en eerlijk gezegd overweldigd dat zoveel mensen hebben gekeken naar en verbonden zijn met onze hervertelling van de reis van Joel en Ellie." Hij is enorm dankbaar voor de hoge kijkcijfers voor de eerste twee afleveringen en is maar al te blij dat HBO Max verdergaat met het verhaal. "Nu hebben we het absolute genoegen om het opnieuw te kunnen doen met seizoen twee! Namens iedereen bij Naughty Dog & PlayStation, bedankt!"

Zombies

In The Last of Us is de wereld is binnen een weekend naar de knoppen gegaan door een vijand die niemand zag aankomen: een geëvolueerde schimmel. Die neemt in enkele uren het brein van een mens over en verandert de persoon in een bijtende zombie. Zo infecteren ze de hele VS en twintig jaar later is de menselijke beschaving zo goed als dood. Maar dan wordt het 14-jarige meisje Ellie (Bella Ramsey) gebeten én geneest ze!

Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering van The Last of Us op HBO Max. De seizoensfinale is te zien vanaf 13 maart.