League of Legends-fans opgelet: Arcane staat nu op Netflix

Door Redactie
Jinx uit Arcane

Riot Games, de maker van de wereldwijde game-hit League of Legends, heeft samen met Netflix een animatieserie in elkaar gedraaid en de eerste drie afleveringen staan nu op de streamingdienst. Arcane is een event-serie, wat betekent dat er elke week nieuwe afleveringen komen.

Arcane-idee

LoL-fans kennen de karakters en de magische wereld waarschijnlijk als de beste, maar niet iedereen is even bekend met de wereld van Arcane. De serie speelt zich af in het verleden in de utopische stad Piltover en het grimmige, ondergrondse Zain. De iconische karakters (champions) zitten midden in een oorlog en Arcane vertelt verschillende origin-stories van de meest toffe figuren uit de game. Maar de animatieserie is wel 16+, dus misschien is het minder tof voor de kleine Netflix-kijker.

Out of your League

Arcane komt in Nederland binnen op de negende plek van de Netflix top 10, en scoort goed bij de kijkers. Op IMDB haalt de serie gemiddeld een 9,4 uit 10, wat volgens de site de hoogste score voor een Netflix Original-serie is. De score kan nog veranderen aangezien de serie pas drie afleveringen uit heeft, maar als openingsscore is een 9,4 veelbelovend!   

Arcane krijgt negen afleveringen, waarvan er momenteel drie op Netflix staan. De volgende drie afleveringen staan vanaf zaterdag 13 november op Netflix. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.