Actrice Imanuelle Grives hangt een fikse straf boven het hoofd voor drugshandel

Veronica Superguide logo
Actrice Imanuelle Grives hangt een fikse straf boven het hoofd voor drugshandel

Proces tegen Imanuelle Grives begint eind september

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Eén van de opmerkelijkste showbizz-rellen van de afgelopen tijd krijgt binnenkort een ontknoping. De Belgische strafzaak tegen Imanuelle Grives begint op 19 september.

De actrice werd in juli van dit jaar aangehouden op het dancefestival Tomorrowland. Grives had een flinke hoeveelheid drugs op zak (100 XTC-pillen, 20 gram cocaïne, elf gram ketamine, MDMA en wiet) en in haar AirBNB-appartement werd nog veel meer spul aangetroffen.

Method acting

De advocaat van Grives hield het erop dat ze zich voorbereidde op een rol in de film Suriname, waarin een grote rol is weggelegd voor drugssmokkel. Haar rol is ze inmiddels kwijtgeraakt aan Fajah Lourens, die wel ‘zei te begrijpen waarom Grives in drugs handelde’. Van je collega’s moet je het hebben!

Eind augustus werd het voorarrest van Imanuelle Grives met een maand verlengd. Nu is duidelijk wanneer de strafzaak tegen haar begint. Op 19 september horen we nog geen uitspraak maar wordt bekendgemaakt op welke dagen de zaak precies wordt behandeld.

Onze zuiderburen zijn niet bepaald mild als het aankomt op straffen vanwege drugshandel. Daar kan Frank Masmeijer over meepraten (wat hij opmerkelijk genoeg nog doet ook!). Haar collega-acteurs zijn volgens de wandelgangen flink geschrokken van haar arrestatie.

Naast de datum van het proces werd ook bekend dat Grives een andere advocaat in de arm heeft genomen. Koen Vaneecke is ingeruild voor strafpleiter John Waes. Naar verluidt hangt Grives een gevangenisstraf van minstens een jaar tot anderhalf jaar boven het hoofd. Een Australische drugshandelaar kreeg onlangs een straf van drie jaar voor dealen op Tomorrowland, dus het zou best nog wat straffer uit kunnen pakken.

Lees verder