Frank Masmeijer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frank Masmeijer

Imanuelle Grives moet ‘niet liegen’ vindt Frank Masmeijer

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Imanuelle Grives zit momenteel in dezelfde gevangenis als waar Frank Masmeijer eerder in voorarrest zat. Reden voor De Telegraaf om de voormalige tv-presentator te vragen of hij advies heeft voor de actrice. In juni werd Masmeijer veroordeeld tot 9 jaar celstraf door het Antwerpse gerechtshof, dus hij heeft ervaring met de Belgische gang van zaken.

In juli werd Imanuelle Grives op Tomorrowland opgepakt met een veel te grote hoeveelheid drugs. Ze wordt nu beschuldigd van drugsdealen al beweerde de actrice zelf eerst dat ze studeerde voor een toekomstige rol als drugsdealer. Dat gaat haar niet helpen in de rechtbank denkt Masmeijer:

Geen smoesjes

“Eerder integendeel, zelfs. Ze moet gewoon eerlijk en open haar verhaal vertellen. Met smoesjes moet je niet aankomen, daar zijn ze niet van gediend in België.”

Vieze gevangenis

Frank denkt wel dat Imanuelle Grives niet over alles heeft gelogen. Zo bevestigt hij wat Grives’ advocate eerder zei: de Antwerpse gevangenis is on-Europees slecht. “Met een beetje pech slaapt ze daar op een matrasje op de grond, het is hartstikke vies.”

Terug naar de aankomende rechtszaak. Volgens Masmeijer heeft de actrice ook nog eens het nadeel dat ze Nederlands is. Die straffen de rechters extra hard, vindt hij.

"Rechters denken vaak: ’Ah, daar heb je er weer een’, heb ik gemerkt. Mijn eigen straf is toch ook buitenproportioneel? Een eis van zeven jaar werd een vonnis van acht en in hoger beroep zelfs nog eens négen jaar.”

Imanuelle Grives

Hoge straf?

Is er dan nog hoop voor Imanuelle Grives. Een kleine beetje; ze moet gewoon de waarheid vertellen en niets meer. “Imanuelle kan beter dichtbij de waarheid blijven en er niets anders bijhalen. Dan hoop ik dat het voor haar meevalt.”

De actrice heeft sowieso een zware tijd voor de boeg. Haar voorarrest is met een maand verlengd en met vergelijkbare zaken gaven Belgische rechters 12 tot 18 maanden vrijheidsstraf. Imanuelle Grives wordt vanwege de arrestatie al uit de serie SpangaS geschreven.

Lees verder