Imanuelle Grives

Veronica Superguide logo
Imanuelle Grives

Imanuelle Grives wordt tijdelijk uit een serie geschreven vanwege haar drugsarrest

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Er werd al gewaarschuwd dat Imanuelle Grives werk kan verliezen nu ze zit te brommen in een Vlaamse cel. De eerste aangepaste serie is een feit: KRO-NCRV schrijft de actrice tijdelijk uit het nieuwe seizoen van SpangaS dat nu wordt opgenomen. De zender maakte dat bekend tegen RTL-boulevard.

100 xtc-pillen en 20 gram coke

“De serie SpangaS wordt op dit moment opgenomen en haar rol – zij speelt een gymlerares – krijgt even een nieuwe verhaallijn”, aldus Luuk Ikkink in het programma. Imanuelle werd deze week opgepakt op het Belgische festival Tomorrowland. Ze wordt beschuldigd van drugshandel omdat ze rondliep met 100 xtc-pillen en 20 gram coke. Schokkend genoeg is dat ver boven het limiet voor eigen gebruik. En daar zit de omroep ook erg mee.

“De KRO-NCRV is natuurlijk ook in vertwijfeling van wat ze hier nou mee moeten”, ging Luuk verder in RTL Boulevard. “Zij heeft dan die drugshandel bekend, dat is heel opmerkelijk.”

Ja maar wie maakt die drugsfilm of serie dan?

Bizar genoeg was het volgens Imanuelle Grives’ advocaat voorbereiding op een toekomstige rol als drugsdealer. Het Openbaar Ministerie is ook al gepord over de zaak en zegt dat het geen strafvermindering zal opleveren. Imanuelle staat wel bekend als een actrice die zich helemaal in haar rollen leeft. Dat gezegd hebbende, er heeft nog steeds niemand aangeklopt die kan bevestigen dat Grives een drugsdealer zou gaan spelen…

Wat kan de straf worden?

De zitting vindt vrijdag plaats. RTL Boulevard-advocate Mariëlle van Essen schatte in wat Imanuelle Grives boven het hoofd hangt: “We hebben gekeken naar vergelijkbare zaken en dan liggen de straffen tussen de 12 en 18 maanden vrijheidsstraf.” Yikes!

Lees verder