Immanuelle Grives op de rode loper voorafgaand aan premiere van Bango! van Boom Chicago!

Veronica Superguide logo
Immanuelle Grives op de rode loper voorafgaand aan premiere van Bango! van Boom Chicago!

Drugs-gate: 'Imanuelle Grives moet waarheid vertellen om carrière te redden'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Actrice Imanuelle Grives moet nu echt open kaart spelen om haar acteercarrière te redden nadat de Belgische politie haar oppakte wegens drugsbezit

Dat stelt imagodeskundige Zabeth van Veen in De Telegraaf. Grives' advocaat houdt vol dat ze zich wilde voorbereiden op een rol en daardoor in de huid van een drugsdealer kroop. Onzin, denkt Van Veen. "Het is een onwaarschijnlijk verhaal. Waarom nam ze geen vitaminepillen, dat had ongetwijfeld net zo realistisch gevoeld? Doet elke acteur die in een drugsdrama speelt dit?"

Imanuelle Grives moet de waarheid spreken

Grives zit hoe dan ook nogal diep in de shit. Ze zit nog altijd vast na die enorme vondst van (onder andere) 100 xtc-pillen en 20 gram coke op Tomorrowland. Strafvermindering hoeft ze - of ze zich nu 'voorbereidde op een rol' of niet - absoluut niet te verwachten. Het OM van België ziet dat niet als geldige grond voor strafvermindering mocht het allemaal ook daadwerkelijk kloppen. 

Hoe zit het met die rol?

Peter R. De Vries stelde maandag al in RTL Boulevard dat ook hij het maar een warrig verhaal vindt. Tevens zou Dutch Filmworks hem hebben laten weten dat de opnames van het nieuwe misdaaddrama Keizersvrouwen (waar wij eerder al over schreven) er al op zitten. Hier speelt Grives inderdaad in mee, maar het doet haar verhaal in dit geval geen goed. 

Geef schuld toe

Volgens Zabeth van Veen is open kaart spelen nu haar enige optie. "Wees schuldbewust, erken dat je fouten hebt gemaakt”, adviseert de imagodeskundige. "Speel in op de empathie van de kijkers en van de castingbureaus en de regisseurs. Dan zijn er zeker wel weer mogelijkheden voor een vervolgcarrière."

Lees verder