Imanuelle Grives

Veronica Superguide logo
Imanuelle Grives

Imanuelle Grives’ advocaat: ‘haar gevangenis is on-Europees slecht’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Actrice Imanuelle Grives zit momenteel in voorarrest in een Antwerpse gevangenis en haar advocate, Mariëlle van Essen, klaagt in RTL Boulevard over hoe verschrikkelijk het daar is. De gevangenis moet “on-Europees slecht” zijn, het is er veel te warm en de ratten rennen er zelfs door de gangen! Imanuelle Grives wordt verdacht van drugshandel op het Belgische Tomorrowland, waar ze met een grote hoeveelheid XTC-pillen en cocaïne werd aangehouden.

Foltering

Volgens de advocate moeten Nederlanders nu niet denken dat een Belgische gevangenis even fijn is als een Nederlandse. “Wat extra schrijnend is, is dat zelfs vanuit Europees niveau al een paar keer een bezoek is gebracht aan onder andere deze gevangenis, waarbij gewoon foltering werd vastgesteld.”

Imanuelle Grives

Frank Masmeier was hier

De Antwerpse gevangenis heeft ervaring met BN’ers want Frank Masmeier mocht er eerder ook brommen. Niettemin denkt Van Essen dat veel Nederlanders geen flauw benul hebben van hoe slecht de Belgische cellen ervoor staan. "Er is in 2017 misschien een keer een artikel geweest over dat Nederland misschien een tijdje mensen niet uitlevert aan België omdat de omstandigheden slecht zijn, maar dat is dan de waan van de dag en dat gaat weer weg.”

Niet in hoger beroep

Imanuelle Grives mag nog een maand in voorarrest worden gehouden en daarna begint haar proces pas. Het Belgische OM was niet onder de indruk van dat ze schijnbaar voor een rol als drugsdealer studeerde. Grives liet via haar management weten teleurgesteld te zijn in de uitspraak maar niet in hoger beroep te willen.

Lees verder