Peter Gillis 'heeft vertrouwen' in mishandelingszaak

Peter Gillis
© Brunopress

Massa is Kassa-hoofdrolspeler Peter Gillis ‘heeft er vertrouwen in’ dat de mishandelingszaak tegen hem met een sisser afloopt. Zijn vriendin Nicol, die in mei door hem mishandeld zou zijn, moet binnenkort een verklaring over de zaak afleggen. ‘Wat Nicol gaat verklaren weet ik niet, maar ik zie het met vertrouwen tegemoet.’

Het Openbaar Ministerie verdenkt Gillis ervan dat hij zijn vriendin ‘betast, geknepen en in haar neus gebeten’ zou hebben. Nicol heeft zelf geen aangifte gedaan van mishandeling, maar het OM besloot de vakantieparkbaron zélf te vervolgen. Hiervoor is nog wel een verklaring van Nicol zelf nodig, die ze binnenkort zal afleggen.

Kritieke Massa is Kassa

Of het OM de zaak doorzet, en of Peter inderdaad veroordeeld wordt, is een ‘zwaard van Damocles’ boven het populaire programma Massa is Kassa. Tot nu toe zendt SBS6 het nieuwste seizoen van de realitysoap gewoon uit (het programma is één van de weinige hits), maar dat zou zomaar kunnen veranderen als Gillis veroordeeld wordt. Gillis: ‘Ik denk dat we een sterke relatie hebben. Wat Nicol daar gaat verklaren weet ik niet, daar ben ik ook niet bij. Maar ik zie het met vertrouwen tegemoet.’

Na de beschuldigingen van mishandeling lijken zelfs de verstokte fans van Massa is Kassa af te druipen bij Peter Gillis. Op de social media-kanalen van de familie is enorm veel kritiek, en ook de kijkcijfers van het nieuwe seizoen vallen behoorlijk tegen.

Je ziet Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag op SBS6, vanaf 20:30 uur.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.