• TV
  • Familie Gillis

Massa is Kassa-Peter Gillis dreigt vergunningen voor vakantieparken kwijt te raken

Peter Gillis

Nadat Peter Gillis zijn camping in Valkenburg afgelopen maart achter slot en grendel moest gooien, zijn nu ook meerdere vakantieparken van de tv-ster in groot gevaar, dat meldt het AD. Hij dreigt namelijk vergunningen kwijt te raken en burgemeesters zijn allesbehalve blij met de campingmiljonair. 

Vijf gemeenten werken samen met politie, OM, FIOD, Belastingdienst en Nederlandse Arbeidsinspectie. Zij onderzoeken al langere tijd misstanden rondom Oostappen Groep, het bedrijf van televisie-persoonlijkheid Peter Gillis. De parken, waar Johan Derksen ook nog wat kritiek op had, verkeren daarmee in groot gevaar. 

Criminele doeleinden

Volgens Landelijk Bureau Bibob, dat vergunningen en de ondernemer onder de loep neemt, bestaat er de grote kans dat Peter Gillis de vergunningen voor criminele doeleinden gebruikt. Hierdoor is de aanvraag voor zijn vergunning in zijn vakantiepark in Soerendonck niet goedgekeurd, met als gevolg dat Peter zijn horecagelegenheid op dat park niet mag openen. 

Het advies van Bibob geeft meerdere gemeenten, zoals Asten en Valkenswaard,  genoeg reden om de al verleende vergunningen nog eens door te spitten. De kans bestaat daardoor dat Peter meerdere vergunningen kwijt gaat raken. Dat kan betekenen dat ook de horecagelegenheden op deze parken hun deuren moeten gaan sluiten. 

Peter zat al eerder in de knoop met vergunningen. Zo moest de vakantieparkenbaron zijn park in Valkenburg dichtgooien door het missen van een exploitatievergunning. Daar moesten toen zelfs nog handhavers aan te pas komen. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: AD