• TV
  • Familie Gillis

Massa is Kassa: nieuw seizoen trekt vooral ramptoeristen

Het nieuwe seizoen van Massa is Kassa

Het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa kende nogal een turbulente aanloop. Peter Gillis werd deze zomer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Nicol, maar SBS6 besloot tóch met het nieuwe seizoen te beginnen. Waarschijnlijk werden er op het Talpa-hoofdkantoor heel wat peentjes gezweten: zouden kijkers nog inschakelen? De eerste aflevering trok vooral… ramptoeristen.

Ondanks de ophef rond Peter Gillis zag SBS6 nog geen reden om Massa is Kassa van de buis te halen. De kijkcijfers zijn op dit moment nog niet bekend, maar online wordt er voornamelijk gesproken over de vermeende losse handjes van de vakantieparkbaron.

Catastrofe!

Waar kijkers wél van genoten was de voice-over van Frank Lammers, die Peter Gillis behoorlijk afzeek. Terwijl Peter aan het klagen was over (wéér) een of andere ‘catastrofe’, reageerde Lammers met: ‘Catastrofe? Dat zei zijn advocaat óók!’

Om de kwaliteit van de parken werd altijd al gelachen (en gehuild!), en sowieso werd de bedrijfsvoering van Gillis online vaak bespot, maar de knipoog lijkt in het nieuwe seizoen wel een beetje verdwenen. Op Instagram krijgt Gillis ook voornamelijk hatelijke reacties, en op de promo’s van SBS6 wordt ook grotendeels gereageerd met scheldpartijen.

Tegelijkertijd zijn de reacties op Massa is Kassa bijna altijd negatief, dus is dat een lastige maatstaf. Pas als de kijkcijfers morgen binnenkomen is duidelijk of Talpa en Peerke een probleem hebben.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.