Peter Gillis verder in de problemen: invorderingstraject gestart

Door Robin Heerkens
Peter Gillis

De problemen voor vakantieparkenbaron Peter Gillis stapelen zich op: de gemeente Peel en Maas is een invorderingstraject gestart voor de dwangsom van 250.000 euro die SBS6-realityster aan de gemeente moet betalen.

Nog niet betaald

De gemeente laat woensdag aan het ANP weten deze stap te nemen omdat Peters vakantieparkenbedrijf Oostappen Groep de opgelegde dwangsom tot nu toe niet betaalde. Het is de zoveelste keer dat Peter... nu niet bepaald lekker in het nieuws komt. Zo verdenkt het OM hem ook van de mishandeling van zijn vriendin Nicol.

Invordering

Oostappen Groep kreeg de boete nadat in mei uit een controle op het Oostappen Vakantiepark De Berckt in Baarl bleek dat er arbeidsmigranten op het vakantiepark verbleven en dat is in strijd met het bestemmingsplan. Peter had deze dwangsom voor 11 juli moeten betalen, maar heeft dat nog niet gedaan. Peel en Maas heeft de veelbesproken realityster inmiddels laten weten het bedrag nu te gaan invorderen.

Volgens de procedure mag het vakantieparkenbedrijf nu reageren op het plan van de gemeente. Daarna komt er een definitief invorderingsbesluit. De gemeente laat weten dat als de dwangsom daarna nog steeds niet is betaald, er een deurwaarder op afgestuurd wordt.

Reactie Peter Gillis

Peter liet eerder in een reactie weten de dwangsom niet te willen betalen omdat hij denkt "dat ze daar niet recht op hebben". Ondanks alle 'catastrofe'-berichtgeving, gaat Talpa vooralsnog gewoon door met een nieuw seizoen Massa is Kassa.

Bron: ANP/Veronica Superguide