Nieuw seizoen Massa is Kassa gaat door: ‘Te gênant voor woorden’

Door Alie Sierkstra
rob goossens peter gillis massa is kassa rtl boulevard
© RTL 4

Talpa maakte bekend dat het nieuwe seizoen van Massa is Kassa gewoon doorgaat. Rob Goossens heeft daar geen goed woord voor over: "Dit is allesbehalve een privékwestie.

Vermeende mishandeling Nicol

Vandaag werd meer bekend over de vermeende mishandeling van Nicol door Peter Gillis. Peter zou zijn vriendin onder meer gebeten, geduwd en geknepen hebben. Dat vertelde Nicol in ieder geval aan de politie, waar ze ook haar verwondingen liet zien. Ze besloot geen aangifte te doen, maar vanwege de belastende verklaring ziet justitie toch genoeg reden om er toch een zaak van te maken. Daarbij moet Nicol nog worden gehoord als getuige. Op dit moment is het stel echter op vakantie. Wat betekent dat voor het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa?

'Stevigere reactie verwacht'

Zojuist bleek dat Talpa gewoon doorgaat met Familie Gillis: Massa is Kassa. De rechtszaak rondom Peter Gillis verandert daar niets aan, zo laat een woordvoerder van de zendergroep weten: "Dit betreft een privékwestie. Vooralsnog zien wij niet af van het uitzenden van het nieuwe seizoen dat op 6 september van start gaat." Veronica Superguide-columnist Rob Goossens noemt de verklaring van Talpa in RTL Boulevard ‘te gênant voor woorden’. “Ik kan daar heel lang over lullen, maar dan denk ik: (…) hier staat Peter Gillis tegenover het OM. Dit is allesbehalve een privékwestie. Ik had van Talpa eigenlijk wel verwacht dat ze hier iets steviger op zouden reageren.

Rob vindt dat Talpa Nicol wel eens wat ‘dozen champagne, boekenbonnen en bloemen’ mag sturen. “Nicol redt op dit moment én de zender én Peter door geen aangifte te doen en toch mee te gaan in het verhaal dat het niet zoveel voorstelde.

RTL Boulevard zie je elke dag om 18:35 uur op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.