Peter Gillis en Nicol Kremers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter Gillis en Nicol Kremers
BN'ersFamilie Gillis

Nicol en Peter Gillis geven toe: 'Incident in de privésfeer'

|
|

Laatste update:

Peter Gillis en zijn vriendin Nicol Kremers "betreuren" dat er in mei een voorval plaatsvond waarbij de politie is betrokken. Dat bevestigt Peters advocaat Ton van de Biezenbos tegenover het ANP na berichtgeving van BN/De Stem.

De Massa Is Kassa-steren komen hiermee terug op eerdere uitspraken: met deze verklaring geven ze toe dat er inderdaad iets heeft plaatsgevonden in mei, waar zij dat eerder nog stellig ontkenden.

Verklaring Gillis-advocaat

"De heer Gillis en zijn partner Nicol betreuren dat een incident in de privésfeer in mei van dit jaar heeft geleid tot inschakeling van de politie. Er is geen aangifte gedaan, en strafvervolging vindt dan ook plaats tegen de wil van alle betrokkenen", stelt de advocaat.

Zaak uitgesteld, 'Nicol als getuige'

De advocaat van de bekende vakantieparkhouder laat ook weten dat de eerder geplande inhoudelijke behandeling van de zaak op 12 augustus niet doorgaat. "Op verzoek van de verdediging dient er eerst meer duidelijkheid te komen door het horen van een getuige. Het verzoek daartoe is al ingewilligd door de rechtbank. De zaak zal daarom op 12 augustus niet inhoudelijk worden behandeld. Wanneer het komt tot een nieuwe zitting is nog niet bekend." Volgens geruchten is Nicol de getuige waar advocaat Ton het hier over heeft.

Vermeende mishandeling

Vorige maand meldden verschillende Nederlandse media dat Peter, bekend van de SBS6-realityserie Massa is Kassa, betrokken zou zijn bij de mishandeling van zijn partner Nicol. Dat zou op 29 mei zijn gebeurd in Gillis' vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De eigenaar zou daarbij zijn opgepakt en een nacht in de cel hebben moeten doorbrengen. De politie wilde in juli aan het ANP wel bevestigen dat er in mei een 60-jarige man was opgepakt en dat deze een nacht in de cel had verbleven, maar kon over de identiteit van de betrokkenen niets zeggen. Peter en Nicol zelf hadden de berichtgeving tot nu toe afgedaan als "onzin" en "niet waar" en gooiden hun inmiddels welbekende 'code rood'-plaatje op Instagram.

Reactie Talpa

Shownieuws besloot ook even bij Peter en Nicols tv-werkgever Talpa te polsen. Wat vindt de zendergroep van deze nieuwe ontwikkeling? Nou... nog niet veel, zo blijkt. "Het heeft nu geen enkele zin om te speculeren. Pas als Nicol later deze maand een verklaring aflegt bij de rechter commissaris weten we meer. Laten we vooral voorzichtig zijn met oordelen tot de feiten duidelijk zijn."

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder