OM: ‘Peter Gillis beet, duwde en betastte Nicol’

Door Robin Heerkens
Peter Gillis en Nicol
© Brunopress

SBS6-realityster Peter Gillis heeft zijn vriendin Nicol Kremers in haar rug en neus gebeten, tegen de muur geduwd, in haar borsten geknepen, aan haar oor getrokken en aan haar armen en haren getrokken. Dat is de verdenking die de officier van justitie vrijdag bekendmaakte bij de rechtbank in Den Bosch.

De mishandeling zou zijn gebeurd op 29 mei in Peters vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, ook vaak te zien in Massa is Kassa. Peter moest daarna een nacht in de politiecel doorbrengen. De 60-jarige vakantieparkenbaron ontkende in eerste instantie de geruchten dat hij zijn partner zou hebben mishandeld. "Onzin" en "niet waar", zeiden hij en Nicol daarover in een gezamenlijk 'Code Rood'-statement.

Geen aangifte van Nicol

Toen vorige week bleek dat Peter voor de rechter moest verschijnen, gaven ze toe dat er inderdaad iets was gebeurd. Via hun advocaat Ton van den Biezenbos benadrukten ze wel dat Nicol geen aangifte heeft gedaan. Wel heeft ze een belastende verklaring afgelegd, zei de officier van justitie vrijdag. De zitting bij de rechtbank in Den Bosch duurde niet lang. Vanwege de verdenking moet Nicol nog worden gehoord als getuige. Omdat dat vooraf al bekend was, besloten Peter en zijn advocaat niet te verschijnen.

Wat er met Massa Is Kassa gaat gebeuren, mocht de rechter Peter schuldig bevinden, is nog niet bekend - Talpa zal de uitspraak eerst afwachten.

Bron: ANP/Veronica Superguide