• BN'ers
  • SBS
  • Ophef
  • TV
  • Familie Gillis

Catastrofe! Peter Gillis weigert megaboete te betalen

Peter Gillis

De problemen voor vakantieparkenbaron Peter Gillis blijven zich opstapelen: nu negeert hij een dikke boete van een kwart miljoen euro, zo geeft hij zelf toe. Catastrofe!

Peter Gillis heeft de dwangsom in kwestie, van 250.000 euro (!), die hij moest betalen aan de gemeente Peel en Maas dus niet betaald. Dat heeft de SBS6-realityster, gisteren voorlopig voor het laatst te zien op de zender, aan het ANP laten weten. De pater familias van Familie Gillis: Massa is Kassa had tot 10 juli de tijd gekregen om de dwangsom te betalen.

Reactie Peter Gillis

Oostappen Groep, het vakantiebedrijf van Gillis, kreeg de dwangsom opgelegd voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo. De reactie van Peter? "Ik heb niet betaald. Ik denk niet dat ze daar recht op hebben", zei hij in een korte reactie. De gemeente Peel en Maas bevestigde aan het ANP dat Peter inderdaad nog niet heeft voldaan aan de dwangsom. Ze overwegen een invorderingstraject op te starten.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide