Talpa houdt Peter Gillis de hand boven het hoofd in vakantieparken-ophef

Peter Gillis en Nicol

Peter Gillis ligt onder vuur: dit weekend kwam naar buiten dat er een grote kans is dat de tv-ster de vergunningen van zijn vakantieparken voor criminele doeleinden gebruikt. Die beschuldiging is niet mals, maar toch wil Talpa niet inhoudelijk reageren.

Vergunningen mogelijk ingetrokken

Het Eindhovens Dagblad bracht zaterdag een groot verhaal over Peter Gillis en hoe hij stelselmatig regels zou overtreden. Volgens Landelijk Bureau Bibob, dat vergunningen en de ondernemer onder de loep neemt, bestaat er de grote kans dat Peter Gillis de vergunningen voor criminele doeleinden gebruikt. Hierdoor is de aanvraag voor zijn vergunning in zijn vakantiepark in Soerendonck niet goedgekeurd, met als gevolg dat Peter zijn horecagelegenheid op dat park niet mag openen. 

Het advies van Bibob geeft meerdere gemeenten, zoals Asten en Valkenswaard,  genoeg reden om de al verleende vergunningen nog eens door te spitten. De kans bestaat daardoor dat Peter meerdere vergunningen kwijt gaat raken. Dat kan betekenen dat ook de horecagelegenheden op deze parken hun deuren moeten gaan sluiten. 

Talpa wil niet reageren

Of de vermeende misstanden gevolgen hebben voor de tv-carrière van Peter Gillis is niet bekend. Talpa wil voorlopig niet inhoudelijk reageren op de vermeende misstanden rondom de vakantieparken van Peter Gillis. De zendergroep, die de zakenman volgt voor zijn SBS6-realitysoap Familie Gillis: Massa is Kassa, is niet betrokken bij de exploitatie ervan, benadrukt een woordvoerder desgevraagd. "We laten het voor nu dan ook bij zijn reactie." En Peter? Die heeft gereageerd door tegen het gemeentehuis aan te plassen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide