• BN'ers
  • Familie Gillis

WTF: video opgedoken waarin Peter Gillis tegen gemeentehuis plast

Peter Gillis

Vrijdag werd bekend dat de vakantieparken van Peter Gillis in groot gevaar zijn, omdat hij vergunningen dreigt kwijt te raken. Nu is er een video opgedoken waarin te zien hoe Gillis plast tegen het gemeentehuis van Asten. 

Video

Op de video, die in handen is van AD, is te zien hoe Peter zijn Ferrari op de stoep naast het gemeentehuis parkeert en vervolgens tegen de muur van het gemeentehuis plast. 

 

‘Toonbeeld van ondermijning’ 

Volgens AD noemen burgemeesters Gillis het toonbeeld van ondermijning. De actie lijkt dan ook een middelvinger naar de autoriteiten die hem met controles en rechtszaken dwarszitten.

Misstanden rondom zijn bedrijf

Gisteren maakte de krant bekend dat vijf gemeenten samenwerken met politie, OM, FIOD, Belastingdienst en Nederlandse Arbeidsinspectie. Zij onderzoeken al langere tijd misstanden rondom Oostappen Groep, het bedrijf van televisie-persoonlijkheid Peter Gillis. De parken, waar Johan Derksen ook nog wat kritiek op had, verkeren daarmee in groot gevaar.

Vergunning kwijtraken

Volgens Landelijk Bureau Bibob, dat vergunningen en de ondernemer onder de loep neemt, bestaat er de grote kans dat Peter Gillis de vergunningen voor criminele doeleinden gebruikt. Hierdoor is de aanvraag voor zijn vergunning in zijn vakantiepark in Soerendonck niet goedgekeurd, met als gevolg dat Peter zijn horecagelegenheid op dat park niet mag openen.

 

Vakantiepark sluiten

Peter zat al eerder in de knoop met vergunningen. Zo moest de vakantieparkenbaron zijn park in Valkenburg dichtgooien door het missen van een exploitatievergunning. Daar moesten toen zelfs nog handhavers aan te pas komen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.