• Opinie

Rob Goossens: ‘Het zwaard van Damocles hangt boven Massa Is Kassa'

Door Redactie
Rob Goossens

Rob Goossens zit boven op het nieuws uit de wereld van tv, films en series en is als vaste mediadeskundige verbonden aan RTL Boulevard. Hij schrijft wekelijks een column over wat hem opvalt in de media voor Veronica Superguide.

Na een immens succesvol eerste seizoen wist Netflix de Nederlandse fans van Undercover behoorlijk over de zeik te krijgen door de rol van Frank Lammers in het tweede seizoen te kortwieken. Lammers’ personage Ferry Bouman zat tien afleveringen lang ‘in de gevangenis’ en dat viel nou niet bepaald in de smaak bij de fans.

Massa Is Kassa vanuit de bajes? 'Geen optie'

Voordat je denkt dat je een column over Undercover leest: nee hoor. Ik breng het enkel even in herinnering vanwege de situatie rond Peter Gillis. Gillis wordt aan alle kanten opgejaagd, onder meer vanwege vergunningen en de vermeende mishandeling van zijn ‘Nicolletje'. Als hij straks zou moeten brommen, dan weten de bazen van SBS6 alvast, dankzij Undercover, dat een seizoen ‘vanuit de bajes’ geen optie is. Dat gaan de fans niet pikken.

Gillis en Lammers

Het is dan wel weer een geestig toeval dat Frank Lammers de voice-over is van Massa Is Kassa en dat Undercover zich op zijn beurt heeft laten inspireren door misstanden op een van de parken van Gillis. Als Peerke net als Ferry de bak in moet, dan is een Jumbo-commercial met Mister Hatseflats het enige dat nog mist voordat ik ga denken dat Gillis stiekem gewoon Lammers zélf is die vanuit een ander deel van het multiversum is komen aanwaaien.

'Zwaard van Damocles hangt boven Massa Is Kassa'

Intussen wordt het leven van het zendermanagement van SBS6 niet eenvoudiger. Johnny de Mol blijft voorlopig thuis en het zwaard van Damocles hangt boven Massa Is Kassa. Wat zou de zender moeten doen als Gillis veroordeeld wordt? In elk geval niet weer een nieuwe platgesponsorde quiz hopelijk, want die komen de kijker inmiddels de keel uit. 

Paradijsvogels

Nee, SBS6 is op zijn best met paradijsvogels, zo is de afgelopen jaren wel gebleken: het profiel van de zender wordt bepaald door mensen als Gillis, Martien Meiland, Urk!’s Teun Föhn en de mannen van Vandaag Inside. Boeren, Bijbels en Beauties is het eerste realityprogramma in tijden op SBS6 waarvan ik denk: da’s toch iets minder geslaagd.

B&B Vol Liefde

Waar ik dan wél weer van geniet: B&B Vol Liefde. Bij de aankondiging een jaar geleden was ik niet meteen verkocht, maar wat zat ik ernaast. De RTL4-serie is dit jaar een nog grotere hit dan vorig jaar en daar zullen ze bij SBS6 vast met enige jaloezie naar kijken.

Voorlopig hoogtepunt was voor mij de jacht van Desiree op een beetje rundergehakt, en ik hoop enorm dat zij een eigen programma krijgt. Stel je voor dat ze in elke aflevering een gerecht krijgt toegewezen inclusief alle ingrediënten, maar dat er ééntje ontbreekt. Dat moet ze dan, telkens in een andere wildvreemde stad, zien te vinden.

Zeg nou zelf: dat zou toch heerlijke SBS6-televisie opleveren?

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.