Op déze datum staat Cobra Kai seizoen 5 op Netflix

Cobra Kai
© Netflix

Netflix heeft de eerste trailer van seizoen 5 van Cobra Kai uitgebracht. Hier zit ook een releasedatum in en wat blijkt? We kunnen sneller dan verwacht weer aan de slag!

Cobra Kai seizoen 5 Netflix-releasedatum

Volgens de makers was het vijfde seizoen al helemaal gefilmd toen seizoen vier uitkwam. En vandaag is dan eindelijk de releasedatum bekendgemaakt! De eerdere seizoenen verschenen rond de jaarwisseling, maar voor seizoen 5 hoeven we niet zo lang te wachten. Op 9 september zien we hoe het gaat met Daniel LaRusso en Johnny Lawrence nadat zij moesten stoppen met hun Miyagi-do- en Eagle Fang-dojo’s.

Wat gebeurde er ook alweer in seizoen 4?

In het vierde seizoen (lees hier onze recensie) zagen we in de slotaflevering hoe Daniel aan het graf van de legendarische Mr. Miyagi zit te praten. Nadat ze het All Valley Karate Tournament hebben verloren, moesten Daniel en Johnny hun dojo’s sluiten en Daniel wist zich geen raad meer. Wat een gesprek met Mr. Miyagi leek te zijn, bleek een gesprek met niemand minder dan Daniels oude rivaal Chozen Tochugi! Met Chozen aan hun zijde gaat het nog spannend worden in seizoen 5.

Wat kunnen we van seizoen 5 verwachten?

De trailer belooft weer een spannend seizoen. Zo zien we hoe het met Miguel gaat nadat hij wegliep om zijn vader te zoeken. En hoe Terry Silver zijn Cobra Kai-imperium aan het uitbreiden is en van plan is om karate het enige spel in de stad maken.

Nog lang niet klaar

Eerder lieten de makers weten enorm veel plezier te hebben bij het maken van de serie. Ze zouden nog langer door willen gaan en er werden zelfs al hints gegeven over een eventueel zesde seizoen. Wie weet horen we daarover snel meer, maar laten we ons voor nu maar eerst focussen op het vijfde seizoen!

Cobra Kai seizoen 5 is vanaf 9 september te zien op Netflix.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Russian Doll, They Call Me Magic en The John Wayne Gacy Tapes. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees ook