‘Cobra Kai gaat nog meerdere seizoenen door’

Cobra Kai nieuwe seizoenen

Het verhaal van Daniel LaRusso en Johnny Lawrence, en hun strijd tegen de Cobra Kai-dojo, gaat nog wel een paar seizoenen door. De makers van Cobra Kai hebben seizoen 6 eigenlijk bevestigd, maar mogelijk gaat de populaire Netflix-serie nog langer door!

In Cobra Kai seizoen 4 gebeurt er héél veel op karategebied. De kwaadaardige Cobra Kai-karateschool wint het All Valley Karate Tournament, waardoor Daniel en Johnny moeten stoppen met hun Miyagi-do- en Eagle Fang-dojo’s.

Wat niemand weet, behalve Tory, is dat de kwade genius Terry Silver de scheidsrechter heeft omgekocht om het toernooi te winnen. Nu Silver zijn voormalige vriend John Kreese heeft uitgeschakeld, wil hij een hele keten Cobra Kai-scholen openen om de jeugd te veranderen in een ‘evil’ karateleger. Het slaat allemaal nergens op, maar Cobra Kai is tóch spannend en erg grappig.

Cobra Kai gaat door na seizoen 5

Volgens de makers is het vijfde seizoen van Cobra Kai al gefilmd, en wordt er gekeken naar hoeveel reeksen er daarna nog volgen. Volgens medebedenker Hayden Schlossberg hebben de makers ‘het einde al in hun hoofd zitten’, maar weten ze nog niet precies hoeveel afleveringen ze willen maken om op dat punt te komen. “We hebben enorm veel plezier bij het maken van de serie.”

Volgens Schlossberg willen de makers doorgaan met de serie zo lang het leuk blijft, en dat is goed nieuws. “We hebben al een paar seizoenen in de planning staan.”

Maar eerst Cobra Kai seizoen 5

De makers bevestigen eigenlijk dat er na het vijfde seizoen van Cobra Kai nog minstens één reeks zal verschijnen, maar mogelijk zijn het er ook een stuk meer. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de The Karate Kid-spin-off veel kijkers blijft trekken. Cobra Kai wordt elk jaar met één seizoen verlengd, dus Netflix zou de stekker er altijd nog uit kunnen trekken. Voorlopig lijkt hier gelukkig geen sprake van.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Wanneer seizoen 5 van Cobra Kai verschijnt is nog niet bekend. Eerdere seizoenen kwamen tot nu toe uit rond de jaarwisseling.