Cobra Kai seizoen 4: alles dat je moet weten

Cobra Kai

The Karate Kid-serie Cobra Kai is een behoorlijke hit voor Netflix. Het derde seizoen verscheen begin 2021, maar de ogen zijn al gericht op de toekomst van Cobra Kai. Dit weten we - tot nu toe - over het vierde seizoen van de serie.

Wanneer verschijnt Cobra Kai seizoen 4?

Het derde seizoen van de Karate Kid-serie verscheen op 1 januari 2021. Het vierde seizoen wordt het eerste dat speciaal voor Netflix gemaakt is; de eerste drie reeksen werden opgenomen voor YouTube Red. Youtube stopte al vrij snel met het maken van eigen series, waarna Netflix Cobra Kai slim binnenharkte: het derde seizoen hoefden ze alleen nog maar online te zetten!

Het opnamewerk voor seizoen 4 zit er al op: eind februari zijn de opnames voor het nieuwe seizoen van start gegaan en op 1 mei werd bekend dat ze weer waren afgerond.

Waar gaat Cobra Kai seizoen 4 over?

In het derde seizoen van Cobra Kai nemen de oude rivalen Johnny (Billy Zabka) en Daniel (Ralph Macchio) het sámen op tegen John Kreese (Martin Kobe), de meedogenloze oud-baas van de Cobra Kai-dojo. Kreese was eerder al te zien als storende factor in de serie, nadat Johnny hem probeerde te helpen zijn leven te beteren. Dit bleek een valse truc om de Cobra Kai-karateschool weer van zijn oud-pupil over te nemen!

Terwijl Daniel naar Japan vertrekt om meer te leren over zijn leraar Mr. Miyagi, begint Johnny een nieuwe karateschool: Eagle Fang. Leerlingen van de verschillende scholen proberen elkaar de hele tijd in elkaar te slaan, wat voor nogal wat onrust zorgt. Daniel, Johnny en Kreese spreken een wapenstilstand af tót het All Valley Karate Tournament. Johnny en Daniel zijn nog steeds niet echt vrienden, maar ze werken samen om de gestoorde Kreese te stoppen.

Kreese roept de hulp in van zijn oude strijdmakker en miljonair Terry Silver, om het toernooi te saboteren… Het vierde seizoen van de serie gaat waarschijnlijk over de aanloop naar dit karatetoernooi, en de valse streken die Kreese probeert uit te halen. Johnny’s zoon Robby traint trouwens óók bij de Cobra Kai-dojo van Kreese, dus de confrontatie tussen vader en zoon wordt waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van het nieuwe seizoen.

Wie doen er mee in Cobra Kai seizoen 4?

In het vierde seizoen spelen Daniel en Johnny natuurlijk weer de hoofdrol, samen met de duivelse Kreese. En... we gaan Terry Silver (Thomas Ian Griffith) ook regelmatig terugzien als dé nieuwe schurk!

Daarnaast zijn er natuurlijk de karateleerlingen van Miyagi-Do, Eagle Fang en Cobra Kai: Miguel, Robby, Hawk en Demetri. Het zou leuk zijn als we nog een paar andere hoofdrolspelers uit de Karate Kid-films zouden zien, zoals Robyn Lively (The Karate Kid III) of Hilary Swank (The Next Karate Kid). Eén oudgediende keert mogelijk wel terug: Sean Kanan, die in het derde deel de rol van de meedogenloze Mike Barnes speelde, hintte eerder op een comeback in Cobra Kai: Seizoen 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Reacties op Cobra Kai

Series die drijven op goedkoop jeugdsentiment zijn er (meer) dan genoeg, maar Cobra Kai weet dit stigma heel goed te ontstijgen. Cobra Kai trekt het verhaal van The Karate Kid naar het heden, en is niet bang om de draak met zichzelf te steken. Als je er over nadenkt zijn The Karate Kid-films best wel raar, en dat hebben de makers van Cobra Kai heel goed in de smiezen.

Is Cobra Kai seizoen 4 het laatste seizoen?

Nee! In augustus 2021 maakte Netflix bekend dat Cobra Kai sowieso een vijfde seizoen krijgt. Volgens Ralph Macchio hebben de makers een verhaal van zes seizoenen in hun hoofd. “De schrijvers hebben altijd gezegd dat er ruimte is voor zes seizoenen. Je wilt niet te lang door blijven gaan, maar de fans vinden het tot nu toe leuk én er zijn mogelijkheden voor nieuwe verhaallijnen. Billy en ik willen sowieso zo lang doorgaan als we kunnen.”

Billy Zabka zei erover: “We werken nu aan seizoen 4, maar kijken ook naar de toekomst. De show kan nog een aardig tijdje mee, en op dit moment hebben we er enorm veel lol in."